Wat doe jij als je kind met een tantrum midden in een winkel op de grond gaat liggen? De poll op de Facebookpagina gaf een paar leuke opties, maar jullie hebben zelf ook hele ingenieuze oplossingen. Dit doen ontaarde moeders als hun puberpeuter boos op de grond gaat liggen.

Marjolein: ”Als ik in een opvoedkundige bui ben zeg ik dat ik het snap en kom nou maar mee joh enzo, als ik er zat van ben loop ik weg en doe ik net alsof ik haar niet ken en zeg voor de grap tegen mensen om me heen: weten jullie wie er bij dit kindje hoort? Maar ik heb haar ook een keer in de action boven alle schappen opgetild en geroepen: KAN IEDEREEN EVEN KIJKEN? JOSEFIEN IS BOOS! Ze stopte acuut.”

Jacqueline: “De supermarktmanager heeft haar verteld dat ze zo dicht gingen (10 uur) en dat dan het licht uit zou gaan. Ze mocht gewoon blijven liggen, maar niet aan het eten of drinken komen in de winkel. Ze keek hem met open mond aan en liep alsof de duivel haar op de hielen zat naar me toe.”

Veronica:Niks hielp bij mijn jongste. Negeren niet. Redeneren niet. Afleiden niet. Ten einde raad heb ik hem midden in de supermarkt exact nagedaan. Tot het rode hoofd, gebalde vuisten en het adem inhouden aan toe. Het kind heeft me verschrikt en vol verbazing aan zitten kijken (de klanten in de supermarkt ook, voor mij sindsdien geen AH meer…) en hij was er meteen uit. De keren daarop als hij weer een ‘woedy’ dreigde te krijgen vroeg ik hem gewoon: ‘Moet mama ook weer even zo idioot gaan doen als jij?’ ‘Neeeee, mama doeniet….’ Niet pedagogisch verantwoord en mijn imago zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar effectief was het wel.”

Joyce: “Ik doe lekker niks en wacht af tot het voorbij is, geef het kind alsnog niet zijn zin, maar vraag of het klaar is. Bij ‘nee’ laat ik ze liggen, bij ‘ja’ help ik ze overeind en gaan we verder met wat we aan het doen waren. Ik onderhandel niet met terroristen.”

Marit: “Een foto maken voor op instagram.. Heb een eigen # voor dit soort buien van m’n peuter.”

Natascha: “Ik heb onze dochter wel eens in een hoek gezet bij een kassa die gesloten was met de tekst ga hier maar verder met schreeuwen, maar dan sta je niet in de weg ik kom je zo als ik klaar ben weer ophalen. Een dame die vond het belachelijk dat ik dit deed. Nou zei ik terwijl ik het handje van me docter pakte en naar die dame reikte, dan neemt u haar toch even tijdens het boodschappen doen mee?”

Floortje:Een keer gehad in de supermarkt… en daar was een motoragent die heel vriendelijk naar mijn dochter boog en ‘Hallo’ zei. Ze schrok zich rot…. en heeft het daarna nooit meer gedaan.”

Rudiella: “Ik heb op de grond naast mijn zoon gelegen! Hij schrok stond op, pakte me bij me hand en zei ‘Kom nana, werk even mee'”.

Marijke: “Ik loop door en maak er een foto van. Hij komt vanzelf. (Zie foto bovenaan het artikel op de weg)”

Madelinde: “Tegen andere klanten zeggen: ‘Thuis heb ik er nog een, en die is wel leuk.’ Vervolgens kind onder de arm als een zak hooi en kalm de deur uit lopen. Boodschappen komen later wel.”

Hellen: “Ik ging altijd aanmoedigen dat het harder kon. Stopte ze altijd meteen want dat is niet leuk. En dan ging ze stampvoetend mee. Natuurlijk ook even stampen met de vraag ‘Stampen we lekker samen hè?'”

Dayenne: “Ik filmde de tantrum, gooide haar daarna over de schouder en liet het haar thuis bekijken. Ze vond het vreselijk om zichzelf zo te zien en ze heeft het nooit meer gedaan.”

Michelle: “Ik ga altijd heel hard zingen. ‘Ik heb een hele stomme mama, jaaaa mijn mama is heeel stom. Weet je weet je wat ze deed? Ze kocht geen koekjes, nee, nee, nee!’ Dan liggen ze helemaal dubbel.”

Monique: “Drie jaar geleden (zie foto bovenaan artikel in de supermarkt). Ik ben gewoon verder gegaan met mijn boodschappen. Jij wilt drama maken? Prima! Kreeg ik nog commentaar ook van een oudere dame. ‘Nee mevrouw, hij wil pakjes drinken terwijl die thuis ook nog liggen. Wilt u zich er niet mee bemoeien?’ Een paar minuten later had ik mijn boodschappen klaar en was het drama voorbij.”

Lees ook: