Laden

De gouden smoezen van ontaarde moeders

gouden smoezen

Soms vergeet je weleens een afspraak en dan wordt er vaak gevraagd (door de ander) waarom je er niet was, er niet aan hebt gedacht etc.. Tja, wat zeg je dan? De waarheid of een leugentje om bestwil? Dit zijn de gouden smoezen van ontaarde moeders.

‘Ik rijd liever niet vanwege verkeerschaos’

Alize: “Onze buurvrouw wilde carpoolen naar een feestje waar onze beide kinderen waren uitgenodigd. De jarige woonde vlakbij ons op een plek, waar ik liever niet met de auto rij vanwege de verkeerschaos. Daarom vertelde ik haar dus dat ik op de fiets ging, omdat ik de auto niet gebruik in de stad om het milieu niet nodeloos te ontlasten.

Dat werkte fantastisch op haar schuldgevoel.

Helaas voor mij las ik de uitnodiging niet goed. Zodat ik pas een half uur voor aanvang zag dat het een feestje op locatie was, 10 km bij ons vandaan! Ik heb me kapot moeten fietsen om mijn zoon nog op tijd af te zetten. Ik kon natuurlijk niet meer in de auto aankomen…”

Lees ook: ‘Life hacks van ontaarde moeders – deel 2

Slaaaaaap

Claire: “Mijn laatst gebruikte smoes: ben op de bank in slaap gevallen, was dus te laat voor jouw feestje… Sorry.”

‘HIJ vergeet dat altijd”

Jenny: “Mijn smoes kan niet altijd maar ik heb ‘m al wel een paar keer kunnen gebruiken: ‘Waar ik was afgelopen zaterdag? Was Pietje jarig dan? Wist ik niks van! Ooo, je hebt de uitnodiging naar Paul (mijn man) gestuurd… Tja, die geeft dat soort dingen nooit door en vergeet dat ook gewoon… Hè, wat jammer zeg!'”

Ziek, zwak en misselijk

Eleonora: “Nou, als ik een hele belangrijke afspraak mis (wat niet vaak gebeurd, ik vergeet wel heel veel andere minder belangrijke afspraken) dan is meestal mijn zoontje ineens ziek geworden, overgeven, koorts. En dan te bedenken dat hij echt gewoon bijna nooit ziek is, haha.”

Spaanse batterijen

Arianne: Het Bosch-stofzuigertje dat mijn dochter van de lieve Sint kreeg, viel bij haar heel goed in de smaak. Vooral het geluid vond ze leuk. Wanneer ze ermee begon te spelen zette ze ‘m steevast op de hardste zuig(lees: geluid)stand. Uitzetten deed ze helaas nooit tot mijn grote ergernis. Dus toen de batterijen leeg waren, hebben wij altijd volgehouden dat ze de batterijen voor dat stofzuigertje alleen in Spanje verkochten.”

Afbeelding: Pixabay

Leave a Comment