Club van ontaarde moeders vrouw
Overonsfoto

Ik ben Chantal

Ik ben een ‘ontaarde’ moeder van topvoetballer in spe, Ruben (2006), en vlogger-to-be, Merel (2009), en getrouwd met mijn jeugdliefde Gerben.

Chantal - Moeder

Overonsfoto

HOE IS DE CLUB ONTSTAAN EN WIE ZIT ER ACHTER DE KNOPPEN?

Het begon allemaal met een artikel op de site van een krant over een meisje van zes jaar, dat in de tuin met haar hondje speelde. Dat hondje dat door toedoen van een buurjongetje was verdronken. Op dit artikel kwamen belachelijk veel boze reacties van mensen binnen die vonden dat de moeder van het meisje zo ‘ontaard’ was, omdat ze het meisje zonder toezicht in haar eigen tuin had laten spelen. ‘Uhm..pardon? Hoezo ontaard?! Je kind van zes mag toch wel alleen in de tuin spelen?’ Dit kan toch de zelfs de beste moeder overkomen?

En zie: de Club van Ontaarde Moeders op Facebook was geboren. Een community om alle moeders een hart onder de riem te steken. Want we doen allemaal ons best, doen dat allemaal op onze eigen manier en soms slaan we de plank mis of soms vind je juist van niet, want kinderen kunnen ook door schade en schande wijs worden. Hoe we het ook doen: elkaar veroordelen doen we hier niet!

De Facebook-community werd tien uur ‘s ochtends opgericht en een uur later waren er al 1.000 moeders lid. Dat was in augustus 2015. We zijn nu een aantal jaar verder en hallo zeg! Wat heeft de Club van ontaarde moeders nu enorm veel volgers!

Stokje overgedragen

Mijn voormalige en helaas inmiddels overleden collega Marjolein plantte destijds het zaadje voor de Club, maar omdat ze het knetterdruk had met mooie artikelen en boeken schrijven en meer bezig was met de puber- en grote mensen problemen van haar drie ‘grote’ kinderen, zocht ze een partner in crime. Blijkbaar voelde ze die ‘ontaarde’ vibe ook bij mij en vroeg ze al vrij snel of ik het roer kon overnemen.

Ik plaats zo vaak mogelijk de leukste foto’s van jullie op de Facebookpagina en inmiddels is het aantal volgers enorm gegroeid en lijken er elke dag steeds meer bij te komen. Het leek me een goed plan om een mooie website van de Club van Ontaarde Moeders op te zetten en met behulp van mensen die verstand hebben van sites bouwen en vormgeving, is het me gelukt!

Meer over mij

Ik ben een ‘ontaarde’ moeder van topvoetballer in spe, Ruben (2006), en vlogger-to-be, Merel (2009), en getrouwd met mijn jeugdliefde Gerben. Jarenlang collega geweest van Marjolein bij Vrouw.nl, nu hoofdredacteur van BabyBytes.nl en blogger geweest voor mama lifestyle blog Mamaschrijft.nl.

Soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben die het doet zoals ik het doe. Iets wat volgens mij bij jullie misschien wel bekend voorkomt? Dus kom maar door met die herkenbare foto’s en verhalen! Je kunt me bereiken via chantal@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina van de Club van Ontaarde Moeders.

En wil je iets commercieels met me uitproberen, mail dan even naar info@clubvanontaardemoeders.nl.