Achter de omslagfoto op de Facebookpagina van de Club van ontaarde moeders zit natuurlijk een prachtig verhaal. ‘Ontaarde’ moeder Heleen: ‘Waren we gezellig met het gezin een middagje uit viel hij plat met zijn gezicht in het water!’

Waren jullie gezellig op pad?

“We waren met ons gezin gezellig een middagje uit. We hadden bij het Omniversum een voorstelling gekeken en daarna wilden we over het strand lopen om het uitje af te sluiten met een etentje aan de boulevard.”

Wat gebeurde er nu precies op het strand?

“Het was op Schrikkeldag 2020. Er stond een ijzige koude wind en we werden gezandstraald. We waren nog geen 10 minuten op het strand, toen onze kinderen (toen 4 en 8 jaar) enthousiast naar de waterlijn renden om met hun laarzen in het water te stappen. Natuurlijk riepen we de nodige waarschuwingen, maar dat was tegen dovemansoren gezegd.

Er werd wat heen en weer gerend, terwijl ik filmde en mijn man foto’s maakte. En ja hoor, je zag het gewoon gebeuren: mijn zoon struikelde, bleef nog even op zijn voeten staan om vervolgens plat op zijn gezicht in het water te vallen. Omdat ik het zag gebeuren, ben ik al filmend naar hem toe gerend. Ik heb hem letterlijk in zijn nekvel gepakt en uit het water getild. Hij natuurlijk brullen. Hij was van kop tot teen kleddernat.

Ik kon maar een ding bedenken: terug naar de auto en droge kleren aan. Ik heb denk ik een vooruitziende blik, want die had ik gelukkig meegenomen…behalve een jas. Zelf had ik met mijn laarsjes in het water gestaan en natuurlijk geen droog goed voor mezelf meegenomen. Gelukkig paste ik in de droge maillot van mijn dochter.

Het etentje hebben we maar geschrapt, omdat we geen droge jas hadden, en binnen 15 minuten nadat we waren gearriveerd, gingen we weer terug naar huis.”

Heb je er nog iets van geleerd?

“Hij? Denk het niet! Ik? Jazeker: volgende keer gaat voor het hele gezin de halve kledingkast mee, inclusief reservejassen. Mijn man verklaart me nu al voor gek, want hij vindt dat ik te veel voorzorgmaatregelen neem.”

Was het voor herhaling vatbaar?

Toch wel. Alleen liever bij iets warmer weer, met als tip: bereid je voor op alle scenario’s! Dus ook voor jezelf droge kleding meenemen!

 

 Lees ook: