Je hebt soms van die momenten, dat je even moet afreageren. En als er dan een zak voorgesneden groente voor je neus ligt? Juist ja, dan smijt je die door de keuken… Net als ‘ontaarde’ moeder Kim.

De reacties stroomden binnen toen de foto’s van Kim op de Facebookpagina werden geplaatst. Want wat was het een heerlijke rotzooi in haar keuken. En het was nog haar eigen schuld ook… De Club van ontaarde moeders ging op zoek naar het verhaal achter de foto’s en nam contact op met Kim.

Zoals je me al vertelde toen je die foto’s instuurde: je was gefrustreerd toen dit gebeurde. Mogen we weten waarover?

“Als mijn zoon van 9 ’s ochtends zelf niet dingen doet, die hij moet doen, zoals zichzelf aankleden, eten naar binnen werken en vooral heel erg moet opschieten, maar in plaats daarvan enkel in mijn zwarte ochtend aura staat te dansen met één sok aan en een broek op half zeven… Tja, dan wil er nog wel een iets ontploffen en vormen zich vreemde kronkels in mijn hoofd.”

En? Luchtte het op toen je die zakken met voorgesneden groente kapot had gesmeten in de keuken?

“Zeer zeker niet. Wat ik besefte vrijwel meteen dat ik de aangewezen persoon zou  zijn die het slagveld weer moest opruimen. En als ik dat zo zag, zou ik daar wel een uur zoet mee zijn.”

Hoe reageerde je gezin op het slagveld?

“Mijn zoon heeft zich daarna nog nooit zo snel aangekleed en gegeten. Hij vroeg zelfs (voor de vorm) of hij moest helpen! Ik heb hem toen alleen maar aangekeken… Ik heb toen de stofzuiger gepakt en ik heb de hele koelkast uitgezogen, opgeruimd, schoongemaakt en ontsmet (oké, dat laatste was een grapje). Maar mijn koelkast is nog nooit zo schoon geweest! Maar goed, daarna kon ik verder met de magnetron, het raamkozijn, het kratje met flessen en de vloer… Het zat echt overal!”

Denk je dat je het nog een keer zou doen als je je weer gefrustreerd voelt? En raad je het andere moeders aan om dit ook eens te doen?

“De volgende keer tel ik eerst (volgens het boekje) tot 10, ga ik op kniehoogte van mijn zoon staan, spreek hem rustig toe en zeg ik wat ik van hem verlang. Ook negeer ik al zijn circuscapriolen, accepteer ik mijn ongewenste zweetdruppels, blijf ik uit de koelkast… en ontplof dan een paar minuten later alsnog.

Ik raad andere moeders aan om vooral geen etenswaren vast te hebben op het moment van ontploffen!”

Heb je weleens andere dingen gedaan uit frustratie?

“Ik heb weleens een prei tegen de salontafel geslagen. Ik dacht toen, zover je kunt nadenken in een ontploffingsbui, dat de prei enkel zou knakken. Maar geloof mij: een prei spat uit elkaar en je huis ruikt er een hele week naar. En ook heb ik een keer een pak spaghetti op de grond gesmeten. Het pak sprong meteen open en na vijf jaar vind ik nog steeds spaghetti tussen de plinten.

Verder zijn we een heel leuk, druk en dynamisch gezin, hoor, en ben ik ook heel blij met mezelf😉”

 

Als je het binnen zitten met je gezin zo zat bent, en dus even niet meer tot 10 kunt tellen, en dus uit pure frustratie…

Geplaatst door Club van ontaarde moeders op Vrijdag 10 april 2020

Lees ook: