Laden

Lifehacks van ontaarde moeders – deel 2

Life hacks

Life hacks en ontaarde moeders gaan heel goed samen! Het is al zo’n monster taak om alles in het gareel te laten lopen. Dan is het fijn als het allemaal een stukje makkelijker wordt gemaakt. En soms heb je hele simpele dingen nodig die je al voorhanden hebt. Denk bijvoorbeeld aan een speen of een konijnenhok.

Life hack #1: haaropvangbakje

life hacks   Knip je zelf het haar van je kind? Wat een rommel kan dat toch geven. Overal haar! Om de kriebels van te krijgen. Nu had ‘ontaarde’ moeder Elyse er een topoplossing voor. Er zijn namelijk van die handige plastic slabbetje die als een opvangbakje werken. Niet alleen voor geknoei met eten, maar dus ook voor geknipte haartjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook: ‘Lifehacks van ontaarde moeders – deel 1

Lifehack #2: speen

life hacksAls ik een blikje open heb staan op de tuintafel, onderzoek ik bij elke slok die ik wil nemen als een ware Sherlock Holmes of er een bij of een wesp is ingevlogen. Moet er niet aan denken dat die beesten in je mond, tong of keel steken. Brrr!
Nu bedacht ‘ontaarde’ moeder Marije een simpele truc om dat te voorkomen: stop een speen in de opening. Geen ongedierte dat er nog langs kan komen.

 

 

 

 

 

 

Lifehack #3: aan de grond verankerd

life hacksLeuk hè, als de kleine zelf kan lopen. Of nee, toch niet, want nu gaan ze constant op onderzoek uit. Ben je het helemaal zat om er voortdurend achteraan te hobbelen en alles in de gaten te houden? ‘Ontaarde’ moeder Ashley kwam online iets tegen met de ultieme oplossing: maak de benen zwaarder met gewichtjes. Kunnen ze geen kant op. Héél ontaard!

 

 

 

 

 

Life hack #4: koude douche

‘Ontaarde’ moeder Cilia heeft een zoon van 2,5 jaar die niet onder de douche is weg te slaan. “Altijd als ik de douche uitdoe, schreeuwt hij alles bij elkaar. Nu heb ik de perfecte oplossing gevonden, waarbij ik geen boeman(mama) ben. Ik draai tegenwoordig snel de ijskoude kraan open. Binnen twee tellen is hij eruit. ‘Brr, koud mama’, zegt hij dan. Waarop ik antwoord: ‘Ach kind, het warme water is vast op. Ik maak je snel warm’. En hij dan zegt: ‘Ja, mama’. Hahaha!”

Life hack #5: schoenen te klein, de schaar erin

life hacksEn dan begint na de zomervakantie weer het normale leven: we gaan naar school, naar voetbal, turnen en de o zo leuke zwemlessen. Dan blijkt dat de dochter van ‘ontaarde’ moeder Nienke iets harder is gegroeid dan gedacht. Die leuke waterschoentjes die voor de vakantie nog prima zaten, zijn nu veel te klein. De enige oplossing die er op het allerlaatste moment voor hand ligt: de neus van de schoentjes eraf knippen…

 

 

 

 

 

Life hack #6: konijnenhok

life hacksMag ik alsjeblieft wat rust! Ken je dat? Dat je de hele dag wordt door je kind wordt achtervolgd of dat je kind niet te genieten is, omdat het middagslaapje niet lukte, en dat je snakt naar heel even wat rust, al is het maar een minuutje? ‘Ontaarde’ moeder Marije vond haar rustmomentje in een konijnenhok. Niet dat zij erin ging… Nee! Haar kind!

 

 

Heb jij nog leuke life hacks? Mail ze naar info@clubvanontaardemoeders.nl!

Leave a Comment