Hoe zit het nu precies tussen Sabrina en Stefano? Hebben ze nu een relatie of niet? Sara wil er dolgraag achter komen en hoopt dat Claudio er meer over kan vertellen. Je leest het in een nieuwe aflevering van het huis-tuin-en-keuken-romannetje ‘In vuur en vlam in Italië’.

De dag van de bruiloft was aangebroken en Sara stond stijf van de zenuwen. Het was voor het eerst dat ze zich zenuwachtig voelde over haar werk. Ze had er alles aan gedaan om het voor Dana en Alain de mooiste dag van hun leven te maken. Omdat ze op het allerlaatste moment van locatie moesten wisselen en dus geen gelegenheid hadden om een generale repetitie te houden, zoals Dana had gewenst, was er geen tijd om eventuele foutjes te verbeteren.

Lees hier de vorige aflevering: ‘Oog in oog met zijn ex-vriendin

Ze kon niets meer doen dan wat ze had gedaan, dus moest ze er op vertrouwen dat alles in een keer goed zou gaan. Gelukkig zou ze eerst even kunnen ontspannen, want Claudio had haar gevraagd om samen te ontbijten in het centrum van Lucca.

‘Stefano is vol lof over je’

Hij was nog niet bij de koffiebar waar ze hadden afgesproken. Ze bestelde alvast een cappuccino en zocht een plaatsje op het terras. Ze genoot van de vroege ochtendzon en van de mensen die voorbij  liepen. Daar kwam haar oude vriend al aangelopen.

‘Sara lieverd, wat gezellig om je weer te zien. Ik kom zo bij je.’ Hij snelde naar binnen en kwam terug met zijn favoriet: een dubbele espresso en croissantjes. ‘Hier, goed ontbijten, want je hebt een belangrijke dag voor de boeg. Als jij niet presteert vandaag dan krijg ik de wind van voren van Dana. Ik heb je tenslotte bij haar aangeraden.’ Hij gaf haar een knipoog ten teken dat hij haar in het ootje nam.

‘Ik hoorde van Stefano dat je je een slag in de rondte hebt gewerkt en dat alles nu zo goed als klaar is. Hij vertelde ook dat je het landgoed niet meer zou herkennen. Vooral de tuin was helemaal opgefleurd met alle versieringen en bloemen.’

Is Sabrina zijn vriendin of niet?

Sara vond het fijn om te horen dat Stefano vol lof was over haar werk. ‘Ken jij Sabrina goed?’ Ze hield ineens haar hand voor haar mond. Het was er uit voordat ze er erg in had.  Ze had het helemaal niet zo direct willen vragen. Ze had gepland om het een beetje voorzichtig bij Claudio te pijlen hoe het nu zat tussen Stefano en Sabrina. Maar ze kon haar nieuwsgierigheid nauwelijks bedwingen. Ze wilde het naadje van de kous weten. De hele nacht had ze lopen woelen hoe ze dit aan Claudio zou brengen. Aan de ene kant wilde ze niet laten zien dat ze als een blok voor Stefano was gevallen en aan de andere kant had ze het gevoel dat ze Claudio daar wel over in vertrouwen kon nemen.

Claudio keek haar een beetje stout aan. ‘Zie je wel, ik wist het wel. Je vindt hem leuk, hè bella? Ik zag het al toen hij je papieren uit het meertje voor je viste.’

Sara keek hem een beetje met beschaamd aan. ‘Ben ik zo doorzichtig?’

Claudio moest lachen. ‘Stefano is een hele knappe man die zeker heel wat harten harder heeft doen kloppen. En bij Sabrina heeft hij behoorlijk wat losgemaakt. En zij ook bij hem.’

Jaloezie

Dit waren niet de woorden die ze graag wilde horen. Ze kon het niet helpen, maar ze voelde zich een beetje jaloers worden.

‘Maar om eerlijk te zijn weet ik niet precies hoe het zit. Hij keek haar serieus aan. ‘Ze hebben vrij lang een relatie gehad. Ruim vier jaar. Ik heb het idee dat hun relatie nu over is of op een lag pitje is gezet. Stefano praat er niet graag met me over. Hij houdt het liever privé, denk ik.’ Sara keek hem bedenkelijk aan. Haar indruk was dat de twee elkaar nog geregeld zagen. De moed zakte in haar schoenen. Ze had het afgelopen nacht in haar hoofd gehaald dat het misschien ooit wat had kunnen worden tussen haar en Stefano. De manier waarop hij haar gezoend, hoe hij naar had gekeken. Zoiets doe je toch niet zomaar? Hij had toch ook wel gevoeld dat er meer was, dat het speciaal was?

Claudio keek haar aan. Het leek wel alsof hij zag dat ze teleurgesteld was. ‘Ik heb altijd het idee gehad dat Sabrina gekker op hem is dan hij op haar. En weet je nog ons gesprek in het restaurant een paar avonden geleden? Hij zei toen dat hij de ware nog niet was tegengekomen. Dus misschien is dat iets waar je je aan vast kan houden.’ Hij gaf haar een kneepje in haar arm. ‘Kom bella, laat het even los en geniet van het nu en de zon, de koffie, de mensen, en de croissantjes. Ik wil meer!’

Sara schoot in de lach en besloot te doen wat hij zei. Het was tenslotte stilte voor de storm. Vanmiddag zou het losbarsten en dan moest ze zorgen dat de bruiloft in goede banen zou worden geleid.

Lees ook: