Je doet het echt niet expres, maar als ontaarde moeder heb je heel veel aan je hoofd en dan is het net een vergiet. Dus het kan wel eens een keertje voorkomen dat je je wagen met kind in een winkel vergeet, terwijl je al een winkel verder bent… Oeps!

Gelukkig ben ik niet de enige die wel eens iets belangrijks vergeet. En dan kan ik het hebben over koffers, sleutels, of studiedagen. Maar soms gaat het weleens verder; zoals je eigen kind, óf een kind van anderen compleet vergeten! Maar goed, dat overkomt de beste moeders!

Monique: ‘Op de bank te Netflixen’

“Ik ben een keer vergeten mijn kinderen van school te halen. Ik lag gewoon lekker op de bank te Netflixen. ‘Nog 1 aflevering dan…’ Dat werden er 3 waardoor ik om 15.10 uur werd gebeld door de directeur van school. Oeps!”

Joanie: ‘Had ik nu een optreden gemist?’

“Het allerergste wat ik ooit vergeten ben is nog niet zo lang geleden. Dochterlief kwam thuis met een liedje van school. Om te oefenen. Elke avond moest er gezongen en gedanst worden tot ze het liedje wel kon dromen. Dat zou vast heel goed gaan op de voorstelling die ze met school gingen geven.

Wij zijn niet zo kerkelijk en toen op vrijdagmiddag dus een schoolpleinmoeder aan me vroeg of ze ons zondag in de kerk zou zien keek ik haar aan of ik water zag branden. ‘Uhm, nou nee, dat denk ik niet’, stamelde ik een beetje verbouwereerd.

Wat bleek? Dat liedje waar mijn 6-jarige dochter al weken op had geoefend werd door haar hele klas ten gehore gebracht in de kerk. Wij zaten in de bioscoop en wisten van niets. Toen ik na de film een video op de klassenapp zag van allemaal stralende en trotse kinderen die het zo bekende liedje zongen, brak het zweet me uit. Waarom wist ik dit nu weer niet?

Dochterlief was ontroostbaar. Tranen met tuiten heeft ze gehuild en ik voelde me verschrikkelijk. Het heeft me een hoop geld en een dagje samen weg gekost om het weer een beetje goed te maken.”

Sylvia: ‘We stellen de toekomst wel even uit’

“Ik kreeg pas een mail van de school waar de mbo-scholenmarkt gehouden was. Ze hadden ons gemist. Terwijl wij ‘s avonds onderuit gezakt op de bank hingen, wachtten er dus mensen op ons in de verschillende workshops waar wij onze pubers voor opgegeven hadden. Wij stellen de toekomst nog maar even uit…”

Debby: ‘Pas een winkel verder miste ik iets’

“Het ergste wat ik ooit vergeten ben, is de kinderwagen met mijn piepkleine babyzoon! Tijdens het winkelen ging ik zo op in de schattige rompertjes en sokjes dat ik zonder er bij na te denken de winkel uitliep en de kinderwagen achterliet. Pas een winkel verder bedacht ik me dat ik toch echt wat miste… Gelukkig sliep zoonlief gewoon overal doorheen!”

Anja: ‘Waarom belt ze toch de hele tijd?’

“Ik zit in vergadering en word telkens gebeld door een vriendin. Na 3x weggedrukt te hebben, geef ik tijdens de vergadering toch maar aan dat ik dit telefoontje echt moet opnemen.

Belt vriendin op: ‘Ik heb je kinderen maar meegenomen van het schoolplein. Waar ben jij?’
Had ik wel werkdag gewisseld maar niemand geregeld voor opvang kindjes. Vergeten. Oeps….schaamde me dood.”

Lees ook:

Foto: Jomjakkapat Parrueng op Unsplash