Laden

Geef toe: het moederschap is dodelijk vermoeiend

moederschap

Het flesje halen en terugkomen met een snijplank en een schaar, in slaap vallen op het toilet, koffieknop aanzetten terwijl er nog geen kopje onder staat of echt niet meer weten hoe je kind heet. Geef toe: het moederschap is dodelijk vermoeiend. Onlangs vroeg ik aan jullie wat jullie meest vermoeiende moedermoment was. En de reacties waren hilarisch!

Sanne: ‘Wilde bijna de koffie van de vloer likken’

“Mijn meest vermoeiende moedermoment was toen ik eindelijk tijd had om koffie te maken, de koffie aanzette, even wegliep (want als moeder ben je altijd aan het multi-tasken) terugkwam en ontdekte dat ik geen kopje neer had gezet… De koffie liep over mijn aanrecht, van het aanrecht af over de vloer… En dan blijkt dat er best veel koffie in zo’n kopje gaat. Dus in plaats van eindelijk koffie drinken kon ik gaan schoonmaken. Ik was bijna in staat het van de vloer te likken.”

Ashton: ‘Snijplank en schaar in plaats van het flesje… Janken!’

“Ik zal ‘t nooit vergeten: zó moe zijn dat je voor de nachtvoeding naar beneden gaat om het flesje te halen en dan huilend terugkomen met een snijplank en een schaar, omdat ik totáál niet meer wist waarvoor ik ook weer de keuken in ging.
Mijn man moest er nogal om lachen. Ik nu ook maar toen…”

Bianca: ‘Even twee minuutjes je ogen doen op het toilet’

“Mijn meest vermoeide moedermoment was dat ik op werk op het toilet in slaap was gevallen. Was altijd heerlijk, even je ogen dichtdoen op het toilet en twee minuutjes voor jezelf hebben. Maar nog nooit was ik daar in slaap gevallen, tot die ene keer.”

Lees ook: ‘Chaos: hè? Hoe komt de pot pindakaas nu in de afwasmachine?

Sandra M.: ‘Lekker koffiedik smeren’

“Mijn meest vermoeiende moedermoment was op m’n middelste dochters verjaardag, toen de meiden, papa en mama en het huis klaar waren voor het feest en de visite. De koffie pruttelde en in een onbewaakt ogenblik de jarige Job van twee oude koffiepads uit de Senseo had gehaald. Zichzelf had uitgekleed. De koffiedik vervolgens fanatiek door de hele keuken en op haar eigen naakte lichaam stond uit te smeren.”

Renske: ‘Telefoon op zijn hoofd’

“Ik liet de telefoon op het hoofdje van mijn baby vallen… En o, wat voelde ik me schuldig! Nu kan ik er wel om lachen, maar toen, midden in de nacht, tijdens de kraamweek heb ik mijn man wakker gemaakt met de vraag of we toch niet even langs de huisartsenpost moesten. Hij dacht van niet, moest er wel om lachen en de kleine man die dronk gewoon door aan de borst, met hem is het allemaal goed gekomen, voorlopig in ieder geval…”

Susan: ‘Doos in slaap wiegen’

“Met een doos cosmetica producten naar de kassa lopen en in gedachten ben ik de doos automatisch aan het wiegen.”😊.

Sandra S.: ‘Mama, waarom praat je zo raar?’

“Mijn meest vermoeiende moment als moeder was om tijdens het voeden van mijn jongste dochter voor te lezen aan de oudste en vervolgens mijzelf meerdere malen in slaap te lezen. Mijn oudste dochter schudde mij wakker en vroeg waarom ik eerst zo raar praatte en toen niet verder las.”

Karin: ‘Ik kon niet meer stoppen met huilen van vermoeidheid’

“Mijn jongste zoon sliep slecht, of zeg maar gerust niet! Mijn man en ik sliepen al maanden om en om op zolder om nog enigszins tot rust te komen (erg gezellig…). Maar aangezien ik borstvoeding gaf, kreeg ik toch veel te weinig slaap.
Op een dag liep ik weer eens rondjes met hem in de kinderwagen door de wijk, in de hoop dat hij in slaap zou vallen. Ik had een zonnebril op om mijn betraande dikke ogen te bedekken, ik kon gewoon niet meer stoppen met huilen van wanhoop en vermoeidheid!
Een van mijn buren zag mij mezelf voortslepen en kwam naar buiten. Zij heeft toen mijn zoon van me overgenomen en mij in bed gestopt. Ze is toen uren met hem wezen wandelen en ik heb geslapen als een blok! #eeuwigdankbaar!”

Jo: ‘Slapend in de bioscoop’

“Mijn (eigenlijk onze) meest vermoeiende baby ervaring… Tja, na lange tijd weer samen naar de film gaan, wakker worden van het licht dat aangaat en dan beseffen dat je al kwijlend en snurkend de film aan de binnenkant van je ogen hebt gekeken. Ach, wat was het leuk hè liefje? Uhm, ja heel leuk…

Frederike: ‘Hoe heet m’n kind ook alweer?’

“Mijn meest vermoeide moedermonent was na de geboorte van mijn zesde kindje. Bij school vroeg een moeder hoe je de naam van de nieuwe spruit uitsprak en ik wist helemaal niet meer hoe ze heette. Gelukkig gaf de moeder een paar opties en kon ik me er op die manier uit redden.
Met zes kinderen genoeg vermoeiende momenten.”

Foto: Pixabay

Leave a Comment