Elk jaar gaan we tijdens Pinksteren weg met de hele familie. Opa, schoonzus en zwager inclusief kleine kids, pubers met aanhang, mijn man en ik. Dit jaar ben ik aan de beurt voor de organisatie. Maar waar vinden we Pinksterpret in eigen land voor iedereen?

De regen en de kou van de afgelopen weken zijn voor mij aanleiding om me te richten op het familietripje van het jaar: Pinksteren. Het is een familietraditie geworden waarbij we met z’n allen in eigen land eropuit trekken. Wat betreft organisatie wisselen we elkaar af en dit jaar ben ik dus aan de beurt (de klos). Leuk om te doen? Nou, uhm , nee… Ik zie er als een berg tegenop. Want naast mijn werk, Club van ontaarde moeders, een gezin, een huis dat na de verhuizing nog niet helemaal op orde is én een zomervakantie die nog helemaal niet rond is, heb ik weinig puf om ook nog eens te bedenken wat we met het familietripje tijdens Pinksteren gaan doen. Dat komt ook, omdat het steeds lastiger wordt om iets te bedenken waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Er is een opa, kleine kids, pubers… en die willen allemaal wat anders. Dus hoe vind je iets wat voor iedereen Pinksterpret kan zorgen? Ik voel nu al de vlekken in mijn nek opkomen.

Geen klein tentje meer

Een ding weet ik wel: ik ga niet in een klein tentje zitten. Dat was het idee van mijn schoonzus vorig jaar en dat was deze luxe poes niet bevallen… Ik wil in ieder geval eigen sanitair hebben. Dus het wordt een vakantiehuis of een glampingtent. Verder moet er genoeg te doen zijn voor pubers (lees wifi en een voetbalveldje), vermaak voor de kleinere kids (zwembad, speeltuin), iets met natuur voor de wandelliefhebbers en voor mezelf moet ik ergens kunnen shoppen en ontspannen. Ontspannen kan ik, denk ik net zoals zoveel andere moeders, alleen als alle anderen het naar hun zin hebben.

Tip van ontaarde-moeder-vriendin

Ineens bedacht ik me dat ik al eens eerder een tip had gehad van een ontaarde-moeder-vriendin: De Leistert! Ik had er nog niets mee gedaan, dus snel nog maar eens even kijken wat ze er te bieden hebben. Daar hebben ze vast voor Pinksteren een vakantiehuis of een glampingtent beschikbaar. En of ze dat hebben! Voor dit lange vakantieweekend is er op hun site genoeg info te vinden over een vakantiehuis tijdens Pinksteren. Je kunt het eenvoudig houden, maar je kunt dus ook flink uitpakken met allerlei wellness-mogelijkheden in je huisje. En als je fan bent van glamping in Nederland dan kun je hier je hart ophalen, want er is zoveel mogelijk! Als je je eigen tent/caravan meeneemt kun je een plek met privé sanitair krijgen. Doe je er een schepje bovenop, zit er ook nog een eigen infrarood sauna bij! Nou ja zeg! Wat een luxe. Natuurlijk zijn er ook allerlei complete glampingtenten te huur met of zonder eigen sanitair.

huuraccomodaties leistert

Zonnebanken én vaatwasmachines

Ik word dus enthousiast als ik zie dat ze vakantiehuizen hebben inclusief sauna, zonnebank en whirpool! Daar wordt deze ontaarde moeder hélemaal happy van. Maar ik weet dat de jonge kids een glampingtent juist helemaal het einde vinden. Misschien kunnen we iets combineren? De één een vakantiehuis, de ander een glampingtent. Jeetje, die tenten hebben zelfs een vaatwasmachine!

Pinksterpret voor iedereen

Qua vermaak is er genoeg aanwezig. Want ja, er is wifi voor de pubers, verharde sportvelden, indoor en outdoor speeltuinen, zwembaden, een visvijver voor opa, een roeivijver, bowlingbaan en een Weber-barbecue voor de man. En behalve de wellness-faciliteiten in een vakantiehuis voor mezelf, zie ik dat niet al te ver van het park een waar shopwalhalla te vinden is: outlet Roermond. Nou als dit  niet dé plek is waar iedereen Pinksterpret kan beleven dan weet ik het ook niet meer. Ik ga snel boeken!

Lees ook: