Soms heb je van die momenten dat je handen tekort komt. Hoe fijn is het als je hulp kunt inschakelen? En nee, niet van die onervaren oppasmeisjes, maar andere moeders die je uit de brand kunnen helpen!

Je moet een taart ophalen voor het partijtje van je kind, maar je andere kind is gevallen en je moet met hem naar de spoedpost. Je conference call loopt uit, maar je moet ook je kind ophalen van school. Je bent juist vroeg aan het koken, omdat je over een uurtje naar een tienminutengesprek op school moet gaan, maar je bent een belangrijk ingrediënt vergeten… Hoe fijn is het als je een andere moeder uit je omgeving kunt inschakelen om die taart op te halen, of je kind? Of dat ene belangrijke ingrediënt bij de buurtsuper voor je koopt, zodat je (voor de verandering) toch nog op tijd komt voor dat tienminutengesprek? Die extra handjes dat scheelt toch enorm?

Gat in de markt

Joanna van Personal Assistant Mom heeft volgens mij een gat in de markt gevonden om voor alle moeders die extra handjes te zorgen die je (op onverwachte momenten) tekortkomt.

En ze zijn ook heel fijn om in te schakelen als je even me-time wilt, maar niemand anders in je directe omgeving is beschikbaar. Ik zeg: waar waren jullie toen ik je nodig had, Personal Assistant Mom? Dit kan ik natuurlijk mijn lezeressen niet onthouden, dus heb je even handjes tekort dan is dít mijn gouden tip voor jullie! Bam!

Wie zit erachter Personal Assistant Mom?

Oprichter Joanna wil met haar bedrijf ervoor zorgen dat moeders elkaar helpen en met elkaar samenwerken. Want je kunt niet alleen om hulp vragen via Personal Assistant Mom, maar je kunt als moeder ook jouw diensten aanbieden.

“Als moeder doen we allemaal een mega boel dingen op een dag en het is niet meer dan logisch dat we soms ook wel wat hulp kunnen gebruiken. Maar vragen we die? Of accepteren we die van vader, moeder, broer, zus, of buren? Of heb je helemaal geen vangnet in je directe omgeving. Dan komen wij om de hoek kijken!”

Verschil?

Maar wat onderscheiden deze moeders die je uit de brand kunnen helpen met bijvoorbeeld een oppas, nanny of gastouder? “Het verschil is dat de oppas, nanny of gastouder er voor je kind is. Maar wij zijn er juist om de moeder te ontlasten. Want er moet meer gebeuren dan alleen de kinderen. Bekijk je drukke agenda of je to-do-lijstje en wij springen bij en helpen je waar het kan om rust en overzicht te creëren.”

Samenwerken met andere moeders

“We werken alleen met moeders waarvan de kinderen al wat ouder zijn; oma’s en dames die weten hoe het is om een gezin te runnen. Wij zijn dus geen tiener oppasmeisjes, maar we zijn ook geen kinderopvang. Want waarom zou je je kind naar de opvang brengen en zelf alle klusjes gaan doen, als wij je kunnen helpen en om je heen kunnen werken? We nemen graag taken uit handen en doen klusjes waar jezelf even niet aan toe komt. Wij zijn die extra paar handen, een persoonlijk assistent voor de moeder.”

Perfecte oplossing

Heerlijk toch dat je er echt niet alleen voor hoeft te staan en het jezelf wat makkelijker kunt maken? Ik had het super handig gevonden, want mijn buren en vriendinnen hadden zelf hun handen vol aan hun gezin met jonge kinderen. Dit was de perfecte oplossing geweest. En hoe chique klinkt dat: dat je een personal assistent hebt als moeder (ook al is dat maar even)?

Maar ook als je zelf al een ervaren moeder bent en je wilt een andere moeder in je omgeving een beetje ontlasten, meld je dan aan, want alle handjes zijn natuurlijk welkom. Misschien inmiddels ook wat voor mij? Moet je wel een beetje van ontaard moederschap houden natuurlijk😉!

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op Personalassistantmom.nl.

Lees ook:

Op de biechtstoel: ‘Stiekem naar de schoonheidsspecialiste in plaats van werk’
Leuke verhaaltjes: ‘Ik dacht dat ik aan alles had gedacht, totdat ik de foto’s zag’

Foto: Gustavo Fring