Zit je ook al te dagdromen over komende zomervakantie? Misschien dat kamperen in eigen land een idee is. Maar wat is nu de perfecte kindercamping in Nederland waar jij het zelf ook naar je zin hebt?

Het is gewoon waar: als de kinderen het leuk hebben in een vakantie, dan kun jij ook tot rust komen. En dat opladen hebben we allemaal hard nodig als ontaarde moeder. Toch is het altijd stress om een goede vakantie uit te zoeken. Ik heb nu zelf al een paar keer meegemaakt dat je denkt dat iets leuks is, maar dat je eenmaal daar je groen en geel ergert omdat het toch allemaal net even niet is zoals op de site of een brochure was aangegeven.

Kindercamping Nederland

Mijn gouden tip voor een topvakantie: ga af op het oordeel van moeder-vriendinnen. Dat heeft me over het algemeen hele fijne vakantie opgeleverd waar iedereen in het gezin blij mee was. Een van mijn vriendinnen had laatste een tip over een fijne kindercamping in Nederland: De Leistert in Limburg.

Zij was daar afgelopen zomer geweest en het hele gezin had het helemaal naar hun zin. Ik was jaloers, want wij waren naar een camping in Frankrijk geweest, waar we nóóit meer naartoe willen gaan; te lawaaierig, een overvol zwembad, waardeloze animatie, weinig tot geen Nederlandse vriendjes en vriendinnetjes voor de kids en ik kan nog wel even doorgaan, echt een complete misser. Hadden we ook veel te snel besloten. Niet meer doen dus.

Camping mét zwembad

kindercamping Nederland

Dit jaar gaan we af op het advies van anderen en ik moet zeggen: die tip van deze mamavriendin ziet er goed uit.  Want waar een vakantieplek in ieder geval aan moet voldoen: het moet een camping met zwembad zijn. Bij dit Limburgse recreatiepark kunnen we die eis in ieder geval afvinken. Wat dit is een camping met zwembad, wat zeg ik: er zijn meerdere zwembaden. Bij mooi weer kunnen je kids zich vermaken in het buitengolfbad dat minimaal 21 graden is, dus ook als het weer iets minder is, kun je toch in een redelijk warm buitenbad zwemmen. Voor de kleintjes is er een kinderbadje. Het buitengolfbad is onderdeel van een waterspeelzone met een waterspeeltuin en roeivijver.

Mocht het echt geen weer zijn om buiten te zwemmen, dan heb je ook nog eens een subtropisch zwembad, met glijbanen, bubbelbaden, een stroomversnelling en een peuter- en kleuterbad met speelapparaten. Zie je jezelf al in een van deze baden met je opblaasflamingo drijven? Ik wel!

Genoeg te doen

Ben je niet zo van het zwemmen, zijn er genoeg andere dingen te doen hoor waar iedereen blij van wordt. Er is een bowlingbaan, je kunt midget golfen, biljart voetballen (ooit van gehoord?), fietsen huren om het prachtige Limburg te ontdekken, er zijn heel veel speelplekken en sportveldjes waar je je kids lekker hun gang kunt laten gaan.

Uhm…hardcore kamperen?

Voor degenen die al afhaken bij het woord kamperen…even wachten. Want het is heus niet alleen maar hardcore kamperen waar je verstoken bent van enige luxe. Welnee! Op De Leistert kun je kampeerplekken mét privé sanitair huren. Je krijgt dan niet alleen de beschikking over verwarming, toilet, douche, wastafel, maar er zit zelfs een vaatwasser bij! Ook kun je chalets huren met alles erop en eraan én voor de echte luxepoezen onder ons zijn er verschillende prachtige bungalows te huur met eventueel je eigen sauna!

Leuke vakantietip toch? We mogen mijn mamavriendin dankbaar zijn😉

Lees ook: