Laden

Op de biechtstoel: ‘Ik lieg over haar leeftijd om geld te besparen’

leeftijd

Als je geld kunt besparen, is dat natuurlijk heel fijn, vooral als het niet al te breed hebt. De ontaarde moeder in deze Op de biechtstoel bekent dat ze liegt over de leeftijd van haar dochtertje als ze naar een pretpark of dierentuin gaat. “Ze is zo klein, dat ze makkelijk voor een tweejarige door kan.”

“Ik vind de toegangsprijzen voor pretparken en dierentuinen soms echt belachelijk duur! En dan ben je er nog niet: er komt nog eten bij of een parkeerkaart. Stel dat we iets leuks willen doen met het gezin, dan probeer ik zo veel mogelijk uit te sparen. Ik spaar zegels voor korting op toegangskaarten als er een supermarkt is die zo’n actie heeft lopen en we nemen zelf wat mee voor de lunch of tussendoor.

Klein van stuk

Maar ja, kleine kinderen worden groot, dus dat betekent dat de toegangsprijzen ook meegroeien. Nu is mijn jongste nogal klein van stuk. Ze is nu drie, maar eerlijk: dat zou je niet zeggen. Ze kan makkelijk doorgaan voor een tweejarige.

Daar maak ik dus nog even flink misbruik van. Zo hebben we tijdens de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie flink wat geld bespaard als we een dagje naar een pretpark of dierentuin gingen. ‘Twee volwassenen, een kind en zij is nog twee jaar’, zeg ik dan recht in het gezicht van degene die achter de kassa zit. En hop: ze mag gratis naar binnen! Tot nu toe geen problemen mee gehad. Ze is nogal klein van stuk en als ze in een buggy zit met haar knuffel en haar grote onschuldige ogen, is het ook net alsof ze echt twee is, de schat.

Laatste keer

Zolang het nog geloofwaardig overkomt, blijf ik het volhouden. Aankomende meivakantie ga ik het weer proberen, misschien wel voor de laatste keer. Wordt er toch wel een beetje zenuwachtig van als ik zou worden betrapt…”

Lees ook:

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Foto: Luke Brugger via Unsplash

Comments ( 2 )

  • Amber Jongen

    Haha.. Mijn zoon is ook regelmatig 11.. Scheelt wel hoor.. Zal heus niet de enige zijn…

  • Lindy

    Zo zei mijn zoon een keer hardop bij de kassa “hoe oud moet ik vandaag zeggen dat ik ben mam?” 😂

Leave a Comment