Laden

Op de biechtstoel: ‘Ik wil zo graag een weekendje weg. Alleen’

weekendje weg

Ze staat altijd klaar voor iedereen en ze heeft soms het gevoel dat ze meer doet dan ze eigenlijk zou moeten. Daardoor loopt (bijna) alles op rolletjes. Maar ineens komt een dringende behoefte om meer me time voor zichzelf te hebben dan het lezen van een tijdschrift duurt: deze ontaarde moeder wil een weekendje weg. Alleen. Nu alleen de rest van het gezin nog even inlichten…

“Wat zal ik doen? Eind maart of begin april? Of misschien al volgend weekend? Ik heb voor mezelf besloten dat ik er helemaal genoeg van heb: ik wil iets voor mezelf doen. En dan niet even de stad in, naar de schoonheidsspecialist, of een avondje met vriendinnen een wijntje doen.

Nee, ik wil de full monty, maar dan alleen, helemaal alleen. Ik wil een HEEL weekend voor mezelf hebben. Zonder verplichtingen, zonder van hot naar her, van voetbalveld, naar hockeyclub, even geen boodschappen, niet bedenken wat we de rest van de week nodig hebben, wie ik moet inschakelen voor oppas, stand by staan voor mijn werk, verplichte bezoekjes aan familie, geen was doen, opvouwen of strijken, geen rotzooi van anderen opruimen, geen opbeurende verhalen voor vriendinnen die hun eigen problemen hebben, niet helpen met huiswerk en overhoren, niet koken, geen onnodige kletspraatjes met buurmannen die ik enge griezels vind. IK WIL GEWOON EVEN HELEMAAL NIETS!”

Dit is wat ik wel wil

“Wat ik wel wil? Een hotel boeken met een kingsize bed, een luxe badkamer en ontbijt op bed bestellen. En als ik daar zin in heb, ga ik even shoppen, mijn nagels laten doen en misschien ook nog een massage. Gebak eten en daarna bitterballen met wijn in een of andere leuke kroeg, waar ik me afzonder in een hoekje met m’n e-reader of wat tijdschriften die ik heb gekocht. Dan ga ik lekker Amerikaanse snacks halen en op mijn hotelkamer opeten, waar ik languit op mijn bed ga liggen en ik eindelijk de macht heb over de afstandsbediening.

Als ik geen zin meer heb in tv kijken, beslis IK dat de televisie uit gaat om vervolgens weer verder te gaan in mijn e-reader, want ik ben echt met een heerlijk meeslepend boek bezig. En dan net zo lang door blijven lezen totdat IK er genoeg van heb en niet dat iemand loopt te brommen wanneer die e-reader uit gaat, want dat licht is zo irritant en ik me dus onder de dekens verstop met dat ding waardoor ik het stikheet krijg en dus maar mokkend dat ding uit doe, om vervolgens wakker te liggen en ondertussen ga malen wat ik nog allemaal moet doen de volgende dag…

Nee, ik ga me helemaal niet druk maken om de volgende dag. Ik ga lekker genieten van mijn ontbijt op bed dat ik heb besteld en ik ga weer verder met shoppen en neem wéér een gebakje en laat de dag komen zoals die komt. In de avond ga ik weer iets lekkers eten en genieten van een lekker wijntje en heerlijk ongestoord slapen…”

Schuldgevoel

“Ik wil het dolgraag zo’n weekend, maar voel me er zo schuldig over. Het is niet dat ik een enorm slaapgebrek heb vanwege doorbroken nachten en even moet bijslapen. Die tijd ligt al ver achter me. Ik wil gewoon een weekend voor mezelf, alleen voor mij. Is dat erg? Mijn man kan het misschien nog wel begrijpen, maar snappen mijn kinderen dat? Ik ben zo bang dat ze denken dat ik even bij ze weg wil, omdat ik ze zat ben. Maar het enige wat ik wil is even met helemaal niemand en niets rekening houden…”

NB: je mag er wat van vinden, maar we branden elkaar hier niet af…

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Foto: Dana Tentis via Pexels

Comments ( 10 )

 • Marleen

  Ik snap je helemaal! Gewoon even helemaal nergens verantwoordelijk voor zijn. En als jij dat even nodig hebt dan moet je dat gewoon doen.

 • Annemarie

  Gewoon doen! Je bent niet alleen “de vrouw van” en “de moeder van”. Je bent ook en voornamelijk gewoon jezelf. Je hebt tijd voor jezelf nodig. Je kinderen vinden het vast heel spannend dat je “uit logeren” gaat. ( als ze nog jong zijn). En anders begrijpen ze het (als ze wat ouder zijn).
  Geen schuldgevoel hoor! Een blije mama is toch een leuke mama. Veel plezier tijdens je me-time 😘

 • Hank Rijpsma

  Ik word zoooo verschrikkelijk moe van vrouwen die zeggen dat ze er eens hoognodig tussenuit moeten al dan niet met vriendinnen, omdat ze er zo aan toe zijn… En de mannen dan, mogen die er dan niet eens tussenuit? Ik kan niet voor iedereen spreken maar bij ons doen we alles gewoon 50/50. In heel veel huishoudens ligt de vrouw gewoon met een boek op de bank… Dus… gelijke monniken, gelijke kappen…

  • Judith Verbeet

   Het één neemt het ander toch niet weg?

   Als zij een weekendje weg is geweest, dan kan hij wellicht een ander weekendje weg, als hij daar behoefte aan heeft.

   Jammer dat je blijkbaar “moe” wordt als iemand aangeeft behoefte heeft aan tijd voor zichzelf….

   Ik kan me daar wel in inleven als je een druk gezin hebt…

  • Lisa

   Nou als jij er zoooooo moe van wordt ga je toch ook lekker een weekend weg? Je hebt het blijkbaar hard nodig. En hoe kom je erbij dat de meeste vrouwen met een boek op de bank liggen? Ik heb daar nauwelijks tijd voor hoor.

 • Ellen

  Ik zou graag met je mee willen. Aparte kamers natuurlijk. Even niets, alleen maar alleen zijn, heerlijk!!

 • Lotte

  O wat herkenbaar! Zit er ook al een tijdje over te denken, inderdaad helemaal alleen ook geen vriendinnen of wie ook mee. Lijkt me heerlijk, maar dat schuldgevoel he…
  Misschien toch maar gewoon een keer doen.

  Sterkte met beslissen en het thuisfront inlichten

 • Anita

  Ohw, ik snap het helemaal. En weg hoef nog niet eens. Als kind gaat logeren ben ik al blij. Gewoon lekker mijn eigen ding doen. Kijken en of luisteren naar wat ik wil! Geen geluiden horen die ik niet wil horen. Eens een leuke date scoren en een geweldige hete nacht hebben wat normaal niet gaat met kind 24/365 in huis. Lekker uitslapen, lang douchen niet 25x in 1 uur horen MAMA …..

  Gewoon even weer IK zijn. Heel even. 1 weekend. Echt meer niet.
  Wel elk jaar dan 1x.

  Please!

 • Nancy

  Gewoon doen! Naast moeder ben je ook gewoon een individu die op adem moet komen. Ik ga geregeld wel eens alleen weg,ook 1x per jaar een week! Ik heb het gewoon nodig en vind ook dat het moet kunnen.
  Als ik ben opgeladen dan kan ik er weer voor de 100% zijn voor mijn gezin

 • Maaike

  Ik doe dat eens in de paar maanden (in elk geval 3x per jaar) neem dan vrij van mijn werk. En die precies dat wat jij omschrijft en ik kan je zeggen: het is heerlijk! Al om er naar toe te leven maar ook om er midden in te zitten. En daarna is het ook weer fijn om thuis te komen! Ik zeg dus: doen! In de winter vond het ik heerlijk tussen sinterklaas en kerst ..
  ik boek 2 nachten en zoek wat aanbiedingen. Door de week is goedkoper dan in t weekend en door de week gaat alles gewoon wel door met school enzo.

Leave a Comment