Laden

Moeders biechten hun grootste geheimen op: deel 3

geheimen

Snot afvegen aan de onesie van je kind bij gebrek aan een zakdoek, een dagje Efteling zonder kids met vriendinnen omdat je dan alles kunt doen en eten waar jij zin in hebt of het huiswerk van je oudste kinderen kopiëren voor je jongste… Moeders biechten hun grootste geheimen op!

Huiswerk

“Met drie kinderen die allemaal huiswerk krijgen, ben je het soms helemaal zat om iedereen te helpen. De jongste heeft daar het meeste profijt van: we hebben alle boekbesprekingen en werkstukken van de oudsten gerecycled. Mooie cijfers heeft hij gekregen, maar ook een slecht voorbeeld…”

Schulden

“Morgen hebben we een afspraak bij de bank voor een hypotheek op ons droomhuis. Alleen weet mijn man niet dat ik een creditcardschuld van 5.000 euro heb.”

Ziekmelden

“Vanochtend heb ik mijn tienerdochter ziek gemeld terwijl ze helemaal niet ziek is, en we zitten nu samen alle afleveringen van Friends te kijken op Netflix.”

Schreeuwen

“Ik heb net tegen mijn twee kids geschreeuwd terwijl ik me juist had voorgenomen om dat niet meer te doen.”

Van de commode gevallen

“Vanochtend lette ik heel even niet op en is mijn baby bijna van de commode gevallen. Bijna ja, ik keek net op tijd en kon haar nog gelukkig opvangen. Mijn hart klopt nog steeds in mijn keel als ik eraan denk.”

Nutella

“Ik heb mijn kind voor het eerst Nutella laten eten en hij vindt het niet lekker. WAT?!? Hoe kun je dat nu niet lekker vinden?!? Komt vast door mij: tijdens mijn zwangerschap heb ik hele potten uitgelepeld.”

Weekendje weg

“Ik heb een weekendje weg voor mezelf geboekt, terwijl ik tegen mijn kinderen heb gezegd dat het voor werk is. Voel me zo schuldig als ik ze moet vertellen dat mama even een weekend zonder ze wil zijn. Het zijn lieverds, maar ik heb gewoon even me time nodig.”

Leven verpesten

“Soms ben ik ervan overtuigd dat mijn kinderen me expres zo op de kast willen jagen en mijn leven willen verpesten. Ze zijn zo strontvervelend de laatste paar weken. Ze zijn 8 en 10 jaar.”

Snot afvegen

“Ik was een keer in de supermarkt en toen moest ik niezen. Er kwam meer snot uit mijn neus dan ik had gedacht, maar ik had geen zakdoeken bij me. Ik heb mijn hand aan de achterkant van de onesie van mijn kind geveegd. Hij kon er toch niet bij en die onesie moet toch in de was.”

Efteling

“Ik heb tegen mijn kids gezegd dat ik met vriendinnen een hele dag ga shoppen, maar in werkelijkheid ga ik met mijn vriendinnen naar de Efteling. Even niet naar dat stomme Sprookjesbos, maar alleen maar achtbanen doen en ons volstouwen met al het foute voedsel dat daar te verkrijgen.”

Lees ook:

Leave a Comment