Eerder hadden we het al over loze beloftes/dreigementen die je als moeder doet om ervoor te zorgen dat je kind naar je luistert. Maar soms blijft het niet bij loze beloftes, maar gebeuren de dingen echt. Deze moeders voegen de daad bij het woord!

Eten op tafel

Ria: “Lang geleden heb ik na drie keer vragen om even de tafel te dekken, het eten zo op tafel geschept. Ze zijn nu 53 en 56 maar ook de kleinzoons kennen het verhaal.”

Naar huis lopen

Miranda: “Ik mis er nog eentje: als je nu niet stilzit, zet ik je uit de auto en mag je naar huis lopen.’ O nee, dat was geen loze waarschuwing. Ik heb hem er echt uitgezet. (20 meter van ons huis, aan de goede kant, zodat hij niet over hoefde te steken).”

Vervelend? Dan naar huis!

Jiska: “Toen mijn 2,5 jarige peuter van het weekend vervelend liep te doen bij een vriendje zei ik: ‘Als je zo vervelend blijft doen, gaan we naar huis toe!’
Zegt hij: ‘Ja huis toe! Jas pakken? Doei Kick!’

Dat was dus niet helemaal de bedoeling.”

Vuilniszak

Huda: “Deze moeder gooit wel daadwerkelijk alles in de vuilniszak als de kinderen hun kamer na tig keer vragen niet opruimen. Iets kwijt? Jammer joh, dan had je het moeten opruimen!”

Douchen

Monique: “Hier geen loze beloftes hoor. Onlangs wilde de jongste zich niet uitkleden om te douchen. Waarschuw 1x dan zet ik je met kleren en al eronder hoor. Nog niks, nou dan met kleren en al eronder. Klaar!”

Auto

Michelle: “Mijn oudste wilde de auto niet uit toen we bij school waren, omdat hij niet naar school wilde.
Ik heb hem lief gevraagd om toch maar uit te stappen en naar binnen te gaan, omdat ik hem anders over de schouder zou gooien en zelf naar zijn klas zou brengen…

Dus daar ging hij, over de schouder, de klas in…
Meneer was toen 10 jaar en hij gaat nu gewoon weer netjes de auto uit als ik het vraag.”

Efteling

Jessica: “Ik ben enkele weken geleden 30 hele minuten in de Efteling geweest (we hebben een abonnement). Ze waren zo aan het vechten en mopperen. En toen de oudste begon met schelden, heb ik rechtsomkeer gemaakt. Dan niet!”

Lees ook:

Afbeelding: Danielle Papanikolaou via Pixabay