Laden

11 x loze beloftes van een (ontaarde) moeder

beloftes

Ken je dat? Dat je je kind van alles belooft, maar waarvan je weet dat het eigenlijk een loze belofte (of dreigement) is? En je hoeft er niet eens echt ontaarde voor te zijn, want dit doen alle moeders!

In the heat of the moment of als je van het gezeur af wilt zijn of als je schoon genoeg hebt van iets wat ze niet doen, dan flap je er weleens wat uit. Negen van de tien keer zijn dat loze beloftes of dreigementen…

De meest gebruikte loze beloftes/dreigementen

 1. Ik zal erover nadenken.
 2. Ik kom er nog op terug.
 3. Als je je kamer nu niet opruimt dan gooi ik alles wat op de grond ligt weg!
 4. Ik ben er over 5 minuutjes!
 5. Ik ga even een rondje hardlopen.
 6. Ja, zodra ik de was heb opgehangen.
 7. Ik tel tot drie en dan…
 8. Als jullie nu niet ophouden dan rijd ik zo naar huis.
 9. Als je niet eet wat de pot schaft dan ga je maar zonder eten naar bed.
 10. Als je niet luistert/het doet dan kun je je mobiele telefoon/tablet inleveren.
 11. Ik ga het je niet wéér vragen.

Lees ook:

Foto: Murat ilgarlar via Pixabay 

Leave a Comment