Conditioners, wel drie verschillende, douchegels, wel zes verschillende, shampoos, minstens vijf verschillende… Nu de kids de puberteit aantikken of er middenin zitten, wordt de plastic soep onder de douche steeds groter. Daar gaan we verandering in brengen!

Lekker ruiken, er verzorgd uitzien, haar dat ‘danst’, hoe ouder de kinderen hoe belangrijker dat wordt. Allemaal leuk en aardig, maar die plastic flessen die zich opstapelen bij de douche vind ik maar helemaal niets. Niet alleen moet ik ze elke keer weer even aan de kant zetten om onder de douche te kunnen, ik vind het eigenlijk ook zonde van het milieu al dat plastic. Dat moet toch anders kunnen?

Dikke doei, plastic soep onder de douche!

In mijn zoektocht stuitte ik op de shampoo bars van Shampoobars.nl. Maar wat is een shampoo bar? Het ziet eruit als een stuk zeep, maar is dus bedoeld voor je haar. En je hebt ze in allerlei geuren en ‘smaken’… Maar wat zo fijn is: één shampoo bar staat gelijk aan maar liefst 80 wasbeurten, wat ongeveer hetzelfde is als je drie (!) flessen shampoo gebruikt! Dus zeg maar dikke doei tegen al die shampooflessen.

En net als bij shampoo: je kunt het afstemmen op jouw haar. Heb je droog haar, last van roos, vet haar of juist een normale coupe; voor ieder wat wils. Zo heb ik enorme last van roos, dus ik ging voor de anti-roos shampoo: shampoo bar jasmijn. Bijkomend voordeel is dat er in deze shampoo bar een bepaald stofje waar ik allergisch voor ben, niet in zit. Even je handen nat maken, wat van de shampoo bar in je handen of over je natte haar wrijven, lekker schuimen en uitspoelen maar!

Korting!

Na een paar weken testen, zag mijn typische moederlook qua haar er echt verzorgder uit. Het valt goed, het ruikt lekker én… de roos is weg! Tel daar bij op dat er een stuk minder plastic soep onder de douche te vinden is (want ja, ik geef toe: ik had zelf ook onnodig veel geopende shampooflessen onder de douche staan); hoe tevreden kun je een ‘ontaarde’ moeder hebben? Alhoewel: nu wil mijn dochter het ook proberen… Ja ammahoela! Koop je eigen shampoo bar van je zakgeld!

Ook uitproberen? Met de code PLASTICVRIJ krijg je 10% korting! Ga naar Shampoobars.nl.