Het is al een hele klus om je kroost te verzorgen, laat staan je planten! Gelukkig is het toch nog mogelijk om wat groen in huis te hebben zonder dat je daar veel tijd aan kwijt bent: kunstplanten!

Ken je dat: je koopt een aantal mooie planten om je huis een beetje op te fleuren, maar al binnen een paar weken heb je door dat je totaal geen groene vingers hebt. Want ja: ook planten hebben verzorging nodig, net als de rest van je gezin. Maar dat laatste alleen al kost menig ontaarde moeder tijd en energie, dus om al dat groen in je huis te verzorgen, staat waarschijnlijk niet hoog op je prioriteitenlijstje.

Meer nadelen

Maar er kleeft nog een groot nadeel aan planten; het is geen absoluut geen goede combi met kleine kinderen! Die van mij waren nogal avontuurlijk ingesteld. Dan was het even stil in huis en dat kon een aantal dingen betekenen:

 • Ze hebben een plant omver getrokken: want, “Mama, aapjes kunnen toch ook in bomen klimmen en jij noemt me altijd aapje…”.
 • “Ik wilde proeven of aarde lekker is.”
 • “Ik wilde weten of de blaadjes lekkerder zijn dan groente.”
 • Ze maakten ‘mooie’ randjes aan de bladeren met een kartelschaar (Why?!).
 • Ze zijn modder aan het maken met de aarde. En dan niet in een plantenbak, maar ernaast.

Dít is de oplossing

Dus dan maar geen groen in huis? Dat is ook weer zo ongezellig. Dus wat is de oplossing? Wat dacht je van  kunstplanten! Lelijk? Wel nee! Kunstplanten worden steeds mooier en zijn soms niet van echte te onderscheiden. Ik zweer erbij! Het begon al bij de kerstboom, want:

 1. Al die naalden die door het hele huis liggen, zó vervelend en
 2. niemand kan er naalden uitrekken en in de mond stoppen.

Voordelen kunstplanten

Maar nu heb ik ook kunstplanten in huis omdat ik een beetje groen in huis zo gezellig vind. De voordelen zijn legio!

 • Ze blijven gewoon heel, ook als er een keertje iemand tegenaan loopt.
 • Ze hebben geen verzorging nodig, scheelt weer tijd.
 • Geen kleine spinnetjes of vliegjes die jou en je gezin lastigvallen.
 • Ze hebben geen licht nodig dus zelfs donkere hoekjes in huis kun je opfleuren met wat groen.
 • Ze zijn een stuk makkelijker af te stoffen dan een echte plant; het risico dat je een blad scheurt of eraf trekt is vrijwel nihil.
 • Je hoeft niet elke keer weer een nieuwe te kopen als er weer eens een plant het loodje legt, omdat bepaalde iemanden kartelrandjes in de bladeren knipte of aarde uit de bak haalde…

Hoe kom je aan zo’n mooi exemplaar?

De kunstplanten van Maxifleur zijn zo natuurgetrouw nagemaakt dat ze levensecht en dus absoluut niet nep lijken. Ze hebben een enorm aanbod waardoor het moeilijk wordt met kiezen. Mijn favoriete top 3?

 1. De Cycas kunstpalm de luxe
 2. De Royal Lyrata
 3. De orchidee

Doe jij aan echte planten of zweer jij ook bij nepexemplaren?

Lees ook: