Als je drie kleine kinderen hebt in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar dan zit je middenin je tropenjaren. Tijd om jezelf te verzorgen, komt er nauwelijks aan te pas. “Ik geloof dat ik al de hele week, misschien wel twee weken in hetzelfde joggingpak mijn oudste naar school heb gebracht”, biecht deze ontaarde moeder op.

“Ik weet het: ik zie er niet uit. En om heel eerlijk te zijn: het interesseert me geen zier! Ik heb totaal geen puf om mezelf even op te fluffen nu ik drie kinderen heb. Ze slopen me. Niet dat ik alles alleen moet doen hoor, mijn man helpt goed mee, maar ik voel me zo uitgeblust. Die slapeloze nachten breken me op, het constante geluid van kinderen om me heen en het woord ‘mama’, zuigen soms alle energie uit me. Alle spuug-, vieze-vinger- en andere soortige vlekken die voortdurend op m’n kleding worden achtergelaten, zorgen ervoor dat ik het niet de moeite waard vind om schone, laat staan dure kleding aan te trekken. Ik loop het liefst de hele dag rond in mijn onesie of mijn favoriete joggingpak, heerlijk!”

Vorige keer in Op de biechtstoel: ‘Ik wil liever thuisblijfmoeder zijn

Hetzelfde joggingpak

“Ik krijg weleens een opmerking van anderen, zoals laatst een schoolpleinmoeder. Die zei: ‘Lekker makkelijk, als je van je favoriete joggingpak een paar exemplaren hebt!’. Ze moest eens weten, ik geloof dat ik al de hele week, misschien wel twee weken in hetzelfde joggingpak mijn oudste naar school heb gebracht.”

Medelijden

“De enige met wie ik een beetje medelijden hebt wat betreft mijn verslonzing, is mijn man. Ik snap dat het oog ook wel wat wil. Maar die goedzak van me zegt dat hij het niet erg vindt. Dat ‘ie me zo’n lieve moeder vindt en dat het heus wel weer goed komt. Als hij zulke lieve dingen zegt, voel ik me eigenlijk alleen nog maar meer schuldig, meer ontaard, haha. Ik kan me het niet voorstellen dat ik ooit wat meer aandacht aan mezelf ga besteden, maar ik hoop het, voor hem dan.”

NB: je mag er wat van vinden, maar we branden elkaar hier niet af…

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Foto: Matthew Henry via Unsplash