Lezeres Heike neemt ons een dagje mee in haar huishouden, want dat is zó georganiseerd. Ach ja, je kent het vast wel…

“Zo, mijn kroost is afgeleverd bij de peuterspeelzaal en mama ‘verheugt’ zich op drie manden was vouwen en twee wasjes draaien, in alle rust. Althans, dat is het plan…”

Wassen en weken

“Als ik thuiskom, verzamel ik de wasmanden. Als ik de droger wil legen, zie ik dat het wel erg stoffig is; de filter kan wel een weekbeurt krijgen. Als ik met de filter naar de keuken loop, zie ik dat er nog vuile vaat in de gootsteen staat. Dus ik vul de vaatwasser en zet ‘m aan. Eindelijk de filter in de week. Maar ik zie dat de wasbak ook erg vies is, dus die maak ik ook maar meteen even schoon.”

Nog meer was

“Dan kom ik toe aan de was. Was erin en aanzetten. Kan ik eindelijk de was vouwen, maar ook nog even de kruimels van tafel vegen. Die vloer kan ook wel een dweilbeurt gebruiken, en de gang ook… Blijkt mijn dweilemmer kapot te zijn! Hoe kan dat nu weer? Dan maar niet dweilen.”

Meer huishoudelijke klusjes

“De wasmachine is klaar, de droger kan weer worden gevuld en de volgende lading was kan weer in de wasmachine. En dan kom ik eindelijk toe aan het vouwen van de schone was. Hebben die kleine monstertjes straks weer lekker schoon goed om alles weer vies te maken…”

– ‘ontaarde’ moeder Heike –

Lees ook:

Foto: Kampus Production via Pexels