Kaarsen, een vaas, een boek en een allessnijder. Zeg nou zelf, dit klinkt toch ietwat suf als verlanglijstje? Ze staan trouwens ook op mijn verlanglijstje voor Kerst, maar diep in mijn hart wil ik hele andere dingen… Net als deze ontaarde moeder die in een nieuwe ‘Op de biechtstoel’ opbiecht wat haar ultieme verlanglijstje voor Kerst is.

“Mijn man vroeg laatst wat er op mijn verlanglijstje staat voor Kerst. Ik gaf door wat ik graag zou willen krijgen. Ik houd niet van onzin cadeaus en ik vind het helemaal niks als ze zomaar iets kopen, omdat er wordt gedacht ‘dat ik dat wel leuk zal vinden’. Dus meestal zeg ik wat ik precies wil en bij welke winkel je dat kunt krijgen. Maar terwijl ik mijn lijstje opdreunde dacht ik bij mezelf: ‘Serieus? Wil ik kaarsen en een boek, en een allessnijder?!? Je moest eens weten wat ik het allerliefst op mijn verlanglijstje heb staan…’.

‘Mijn ultieme verlanglijstje voor Kerstmis’

Het liefst zou ik dingen willen zeggen als:

 • Een knappe jonge kerstman, zonder baard en dikke buik, zo eentje die uit een modellenbureau komt lopen en me in de dichtstbijzijnde steeg duwt om heel hartstochtelijk met me te zoenen.
 • Een kabouter die alle vervelende huishoudelijke taken van me overneemt.
 • En als die kabouter toch bezig is, dan kan hij meteen me af en toe een zacht duwtje geven als ik in een hangmat met hangmat standaard lig om te ontspannen van alle kerststress.
 • Een goede fee die elke dag tot vervelens aan toe samen met mijn kinderen met de auto’s of Barbies speelt.
 • Een knutselkoningin die alle surprises, lampionnen, paasdozen en kerstdiner-dingen in elkaar flanst tijdens het schooljaar.
 • Een mega grote tas waar ik alle chocolade kerstkransjes, favoriete chips, de grootste gevulde koeken, mijn favoriete wijn in kan doen, zonder dat de zak scheurt voordat ik mijn auto in de parkeergarage heb bereikt
 • Een verblijf van een week in een vijf sterren hotel zonder kinderen en man, waar ik elke dag gebruik kan maken van roomservice, kan wakker worden wanneer ik wil en ik op tv kan kijken wat IK WIL.
 • Nog een kabouter die elke dag voordat ik uit bed kom een kopje thee of koffie op bed brengt, zodat ik langzaamaan kan opstarten.
 • En die koffie wil ik in een koffiebeker die van MIJ is en van MIJ alleen. Niet in een beker die ook weleens door mijn jongste als waterbeker voor haar verfkwasten wordt gebruikt.
 • Een ik-vind-alles-machine zodat ik alle woede-uitbarstingen kan trotseren van mezelf, mijn man en kinderen als we vlak voor vertrek naar ergens of iemand iets belangrijks kwijt zijn.
 • Een massageapparaat die zonder morren en dichtknijpende neus mijn voeten masseert.
 • Een lekker zittend, maar hip shirt dat die rol over mijn broek verhult…

Maar ja, dat zeg ik niet. Vooral niet dat eerste puntje, dat is het meteen hommeles in huis😉. Nee, doe maar die kaarsen die ik bij dat ene cadeauwinkeltje heb gezien, en dat boek dat nu op nummer een in de Boekenwinkellijst staat en die allessnijder van die ene huishoudzaak, waar ze dingen met hippe kleuren verkopen…”

NB: je mag er wat van vinden, maar we branden elkaar hier niet af…

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Foto: George Dolgikh via Pexels.com