Laden

Welke koffie is het lekkerst? Drie ontaarde moeders testen het uit!

koffie testen

Ken je dat gezegde: ‘Een dag zonder koffie is een dag vol chaos’? Nee? Dat kan wel kloppen, want dat heb ik zelf verzonnen. Want welke ontaarde moeder kan er nu zonder goede koffie functioneren? Eerst een bak zwart goud en dan pas kunnen we er tegenaan. Wat fijn dat ik samen met twee ontaarde moeders mocht uittesten welke koffiemelanges van Brandmeester’s het lekkerst is!

Je hebt koffie en je hebt koffie. Hoe lekkerder, hoe beter voor het humeur, hoe fijner voor het hele gezin!

Van kofiebranderij Brandmeester’s mocht de Club van ontaarde moeders drie koffiemelanges uit proberen:

 • Sodade: een zachte espresso; rijk en romig met een krachtige afdronk. Geschikt voor pure espresso, cappuccino en overige koffievariaties.
 • Segundo: een milde espresso; geurig en zoet. Zeer geschikt voor espresso, caffè lungo en cappuccino.
 • Equito: een biologische melange met een krachtig en zoet karakter. Geschikt voor alle espresso variaties.

Speciaal voor de Club van ontaarde moeders kun je bovenstaande koffiemelanges en heel veel andere koffiemelanges, -accessoires en benodigheden van Brandmeester’s met maar liefst 10% korting bestellen via hun webshop. Gebruik bij het afrekenen de kortingscode: ONTAARD10. De korting geldt tot 15 januari 2019.

Dé test

koffie testen

Via een oproep op de site en de Facebookpagina vond ik twee enthousiaste ontaarde moeders die dolgraag samen met mij de koffie wilden uittesten.

‘Ideaal voor vermoeiende ochtenden’

koffie testen‘Ontaarde’ moeder Sandra Maat is moeder van twee jongens van 8 en 3,5 jaar. Ze werkt drie dagen in de week als maatschappelijk werker, bemoeit zich met de scholen van de jongens en de sportclub. Tijdens de zeldzame vrije momenten kan ze heerlijk genieten van een lekker bakje koffie.

“Tijd voor het eerste kopje koffie! Een geurige aroma vanuit de keuken komt me tegemoet. Een zoete melange ruik ik en als ik het etiket van de Segundo-melange lees (tja, dat doe ik dan weer ná het zetten in plaats van ervoor) zie ik dat dit de milde espresso melange is. Zoet en geurig. Dat is zeker waar. Nu ik even zit en de koffie voor mij staat, ruik ik hem nog steeds! Erg aangenaam.
De koffiesmaak is zacht en erg lekker. De toevoeging van melk is niet nodig al geeft het de cappuccino wel een zoete afdronk.

Als tweede melange kiezen we Sodade. Zodra de verpakking opengaat, ruik je meteen een pittige koffiegeur. Zo ervaar ik de koffie ook: een prettig sterk bakkie! Ideaal voor vermoeiende ochtenden wanneer ik moet rennen en vliegen tussen school, sportschool en andere afspraken.
De derde melange is de bio variant, Equito. Deze zit een beetje tussen de andere twee smaken in; wat neutraler. Maar het ligt dicht tegen de Sodade aan!

Qua geur gaat mijn voorkeur zeker uit naar de eerste die ik heb getest (Segundo), maar de smaak van de Sodade heeft voor mij de doorslag gegeven als winnaar! Lekker sterk en pittig na een gebroken nacht en net zoals het bestaan van een ontaarde moeder… dat is ook sterk en pittig ;-)”

‘Koffie is heilig hier in huis’

koffie testen‘Ontaarde’ moeder Cora Rek is moeder van drie: twee jongens van 10 en 8 en een meisje van 7 jaar. Ze werkt vier dagen per week als customer service medewerkster bij een specerijenfabriek. In de tijd die overblijft tussen het managen van het gezin en haar werk bakt ze graag taarten.

“Het is vrijdag, mijn vrije dag. Nou ja, de dag dat ik niet op kantoor werk. En die begint natuurlijk met koffie…. Koffie is heilig hier in huis, ongeveer net zo belangrijk als zuurstof. Zonder die twee komen we de dag niet door. Dus toen ik hoorde dat ik verschillende soorten koffiebonen van Brandmeester’s mocht testen stond ik wel even te springen. Bij het openen van de doos komt een heerlijke koffiegeur me al tegemoet.

Ik begin met de biologische koffiebonen Equito. Om eerlijk te zijn viel die een klein beetje tegen. De verpakking beloofde een krachtige, zoete smaak. Persoonlijk vond ik deze variant nogal waterig en vlak.

Als tweede heb ik de Segundo geproefd. Die smaakte al stukken beter! Een heerlijke, zachte koffie smaak. Perfect voor een relaxmomentje in de zon op het terras, of voor als je ‘s avonds na een gezellige maaltijd met vrienden nog een beetje wilt natafelen.

Als laatste is de Sodade aan de beurt. Die sprong er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit! Lekkere, romige, volle koffie met een hele fijne nasmaak, sterk zonder bitter te zijn, echt top! Met een paar koppen hiervan kan deze ontaarde moeder wel twintig rommelkonten aan! Weet je wat, ik neem nog een kopje…. Een koekje erbij of misschien toch die halve chocoladereep die de jongste heeft laten liggen? Merkt ze vast niet…”

‘Hier krijgen we een extra energieboost van!’

koffie testenEn als laatste kon ik natuurlijk niet ontbreken in de test. Ik ben een cappuccino-liefhebber en dan vind ik het vooral belangrijk dat de koffie niet al te mild is. Ik ben benieuwd!

Als eerste probeer ik de Sodade uit. Die geur…HEERLIJK. Lekker smooth, beetje vanilleachtig. Daar word ik blij van! De smaak heeft iets noterig, zoet en tegelijkertijd ook iets bitters, maar lekker.

We gaan snel door naar de tweede melange: Segundo. Wow, dit is meer koffie. Het heeft een vollere smaak dan de Sodade en ruikt ook iets sterker. Hier worden we lekker wakker van en het geeft me een extra energieboost. Ik blijf maar leuke ideeën krijgen voor de Club van ontaarde moeders! Een perfecte koffiemelange voor een overheerlijk kopje cappuccino.

Dan blijft over de biologische Equito, deze is weer wat zachter van smaak dan de andere twee, maar ik vind hem eigenlijk wel fijn. De geur vind ik weer heerlijk, maar dat vind ik eigenlijk bij alle Brandmeester’s melanges: het ruikt allemaal zo lekker vers gebrand. Mijn ontaarde man, die gezellig meeproeft, en ik hebben een absolute voorkeur voor deze koffieboon.

Jeetje, wat kunnen smaken verschillen!

Win een geweldig koffiepakket!

koffie testenBen je ook benieuwd naar de koffiemelanges van Brandmeester’s? De Club van ontaarde moeders mag een geweldig prijzenpakket weggeven:

 • Barista workshop voor 2 personen
 • 4 van onze koffiemelanges
 • Boek Koffiekenner wordt je zo
 • 2 Bucket Mugs van Keith Brymer Jones met de teksten ‘don’t panic’ en ‘whatever’

Wat moet je doen om in de prijzen te vallen? Mail naar winactie@clubvanontaardemoeders.nl o.v.v. Koffie, de reden waarom je absoluut niet zonder koffie kan. Vergeet niet je adres te vermelden!

De winactie loopt tot 15 december 2018.

zodat de prijs naar je kan worden verstuurd.

De prijsvraag loopt tot 17 november 2018.

 

Voorwaarden

 • Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Jouw gegevens worden niet doorverkocht aan derden. Wel wordt je e-mailadres bewaard voor (toekomstige) leuke aanbiedingen of nieuwsbrieven.
 • Deelnemers moeten in Nederland wonen.
 • Deelnemers moeten ouder zijn dan 18 jaar.
 • Mochten er onduidelijkheden zijn over de prijsvraag of over de uitslag van een prijsvraag dan beslist de Club van Ontaarde Moeders wat er gaat gebeuren.
 • Zie meer in het privacybeleid.

Leave a Comment