Met drie kleine kinderen onder de vijf jaar is het alleen maar hands on en daar heeft deze ontaarde moeders soms schoon genoeg van. Zeker als je nog een baan ernaast hebt en het huishouden runt. Is een spijbeldagje van werk dan geoorloofd? “In plaats van werk, ging ik stiekem naar de schoonheidsspecialiste”, biechtte deze moeder op.

“Ik heb een heerlijk druk leven met drie jonge kinderen, een drukke baan, een man en sociaal leven. Soms vraag ik me af hoe ik het allemaal doe, maar het lukt. En dat komt doordat ik af en toe een dagje spijbel, als moeder, als werkneemster, als echtgenoot… Ik ben het namelijk af en toe helemaal zat, maar heb zelden de kans om op te laden.”

Me-time

“Als moeder van drie is er eigenlijk altijd wel wat aan de hand. Heeft de een jankdag, dan heeft de ander weer gedoe. En als echtgenote… uhm ja, nou ja, ik ben soms te moe om de echtgenote uit te hangen. Niet alleen op gebied van intimiteit, maar ik heb er soms geen zin in om zijn stress over werk aan te horen. En als werkneemster… Soms wordt het me allemaal te veel en dan zit ik echt om een me-time-dagje te springen, maar als parttimer heb je nu eenmaal niet zoveel vakantiedagen. De dagen die ik heb gebruik, gaan op aan vakantie met het gezin of inspringen als er studiedagen van school zijn.”

Stiekem opladen

“Dus hoe kan ik dan in hemelsnaam een keer goed opladen? Nou, daar heb ik iets op gevonden… Ik doe het in de baas zijn tijd… Met het op afstand werken gaat dat nu veel makkelijker. Had ik op kantoor smoesjes dat ik naar de tandarts moest voor een wortelkanaalbehandeling, nu ben ik even een ‘frisse neus’ aan het halen, want ‘pfff, de hele tijd in je eentje achter het scherm werk nogal versuffend voor je brein, dus ik ga even buiten een rondje doen om inspiratie op te doen!’ is dan de smoes. Dat rondje duurt wel wat langer dan zou moeten. Want ik doe hele andere dingen. Zoals laatst… toen heb ik mezelf stiekem getrakteerd op een ontspanningsmassage bij de schoonheidsspecialiste. Heerlijk! Ik kwam als herboren terug en volgens mij had geen van mijn (online) collega’s me gemist. Dus ik ben van plan om dat veel vaker te doen!”

Lees ook:

Ook iets op te biechten?

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Foto: Mariolh via Pixabay