Er zijn moeders en vaders die heel intensief bezig zijn op de school van hun kind, maar sommige ouders laten dat veel liever aan andere ouders over… Zoals deze moeder, die eerlijk opbiecht dat ze echt bijna nooit wat heeft gedaan. “Als de klassenmoeder oproepjes doet in de appgroep, houd ik me stil.”

“Oké, ik heb weleens geholpen met knutselwerkjes of een leesgroepje en ben bij al mijn kinderen weleens mee geweest met een schoolreisje. Maar als er iets geregeld moet worden zoals een gezamenlijk cadeau voor de juf of een inzamelactie voor iets anders, dan geef ik niet thuis. Ik heb er gewoon geen zin in om iets te regelen. Vind het al heel wat dat ik mijn eigen huishouden een beetje up and running kan houden.”

Klassenmoeder

“Regelmatig komt er iets van een klassenmoeder in de groepsapp voorbij; of iemand iets op zich kan nemen. ‘Nou nee’, denk ik dan. Gewoon geen zin in nog meer gedoe. Dus houd ik me stil, want er zal toch altijd wel een ander reageren, hoop ik dan. Ik voel me dan wel een klein beetje schuldig hoor, want het zijn natuurlijk altijd weer dezelfde ouders die zich  ‘opofferen’. Maar goed, is het toch weer geregeld. Mooi toch?”

Lees ook

Ook iets op te biechten?

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Foto: Andres Ayrton via Pexels