De zomervakantie zit erop, de kids gaan weer naar school en dat is even wennen voor Jacky. Niet alleen die ochtendhectiek, maar ook die rust die erna komt. “Ik ben die stilte niet meer gewend”, geeft ontaarde moeder Jacky toe.

jacky“Ik heb afscheid genomen van de basisschool en ik ben blijkbaar weer een compleet nieuwe fase beland met twee kids op de middelbare school. Want, ik vind het wel even wennen hoor… De jongste heeft meteen een vriendenclub gevonden waarmee ze ver na schooltijden op haar nieuwe school ‘chillt’. De oudste sport, werkt en hangt met vrienden wel erg vaak ergens rond naast schooltijden dat ik soms niet eens door heb dat ik eigenlijk twee kinderen heb.”

Corona

“Corona heeft er natuurlijk ook schuld aan. Ze maken een inhaalslag. Want het mag en kan allemaal weer wat ze zolang ontbeerd hebben. Ze zijn dat anderhalf samenzijn met hun ouders compleet zat en maken het gemiste weer goed door er nu, veel te veel naar mijn zin, van te genieten.”

Mijn gevoelens

“Ergens geef ik ze wel gelijk hoor, maar hallo, ik ben er ook nog! Kan er niet wat meer rekening worden gehouden met mijn gevoelens? Het werd juist steeds zo gezelliger met elkaar. Dat online onderwijs was verschrikkelijk in het begin, maar er was  een soort balans gevonden met gezellige lunches, familieweekenden met wandelingen, spelletjes doen…. En dan hadden we een fijne zomervakantie op de camping, en nu…? Nu helemaal niets…”

Stilte

“Ik kan me nu natuurlijk heel goed op mijn werk concentreren. Want ja, ik werk nog steeds veel thuis. Maar die stilte leidt me af. Iedereen is uit huis en ik ben heel zielig alleen. Als ik me er dan op verheug dat ze weer thuiskomen, omdat school uit is, gaan ze dus veel liever chillen met anderen. En niet mijn hun moeder… hun ontaarde, lollige, leuke, altijd-zin-in-een-praatje-moeder…

Iemand die een leuke cursus ‘loslaten’ weet? Ik houd me aanbevolen!”

Lees ook:

Foto: Roman Odintsov via Pexels