Het is natuurlijk balen als je positief getest wordt op corona en je in isolatie moet. Maar als je, zoals deze moeder, weinig last hebt, kun je daar heel anders over denken…

“Mijn jongste had keelpijn en testte positief op corona. Balen. Kon ze niet sporten en ze had juist met haar drie ‘besties’ afgesproken om die middag te chillen. Toen haar uitslag binnenkwam heeft de rest van ons gezin meteen een zelftest gedaan. En wat bleek: ik was ook positief! Nou ja, zeg! Ik voelde me kiplekker, beetje moe, maar goed, welke moeder is dat niet? Dus een afspraak gemaakt voor een test bij de GGD.”

Kriebel in mijn keel

“Terwijl ik bij de testlocatie in een immense rij stond te wachten, voelde ik toch een kriebel in mijn keel opkomen. Voelde ik nu een hoestbui opkomen? Of werd dat onbewust gestimuleerd door al die mensen om me heen die er best wel ziek uitzagen, in pyjama waren gekomen of vies aan het rochelen waren?

De volgende ochtend kwam de bevestiging binnen: toch positief. Inmiddels was ik met keelpijn opgestaan en ja, ik hoestte wat, maar op zich viel het mee. Ik ging mezelf wel opsluiten in mijn slaapkamer, want wilde niet de rest van het gezin besmetten.”

Best fijn in isolatie

Om eerlijk te zijn: ik vond het wel lekker in isolatie. Ik hoefde ‘gewoon’ helemaal niets. Heerlijk! Ik kon mijn bestelling doorgeven qua ontbijt/lunch/avondeten/snacks en het werd voor mijn deur gezet. Ik hoefde niet te koken, niet even de keuken aan kant te maken, geen wasjes te doen, niet te strijken, niet op te ruimen… Heerlijk toch? Buiten de deur hoorde ik ze wel zuchten en puffen vanwege al die extra klusjes, maar dan voelden ze ook maar eens dat moeders héél veel thuis doet náást haar werk! Ik heb de isolatie nog even wat op weten te rekken naar negen dagen, want had toch wel ineens last van een loopneus, dus ja, better safe than sorry;-)”

Lees ook:

Ook iets op te biechten?

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Beeld: Pixabay