Het thuiswerken geeft veel nieuwe inzichten. “Het gaat tot mijn grote verbazing eigenlijk heel erg goed. Sterker nog: ik heb helemaal geen zin om weer naar kantoor te gaan”, bekent een ontaarde moeder.

“Ik geef toe: op het moment dat we thuis moesten werken en ik besefte dat iedereen van het gezin thuis moest zitten, zag ik daar als een berg tegenop. Werken is voor mij een beetje me-time. Even geen moeder-dingen aan mijn hoofd, maar gewoon de vrouw die ik ben: hardwerkend, ambitieus, goed in mijn werk…”

Eerste weken waren een hel

“Met dat thuiswerken, zag ik dat in rook opgaan. Ik heb drie drukke jongens van 5, 7 en 10. Energie te over, dus hoe zouden we dat nu aanpakken? De eerste paar weken waren hel. Iedereen zocht een bepaald ritme, een plek om werk te doen, zonder gestoord te worden. Sommige wilden gewoon niet aan het werk… Mijn man en ik werden er gek van!

Maar na verloop van tijd kwam er toch een soort van balans in alles. We lunchen gezellig samen. Er is geen gestress meer van files, snel koken, snel dit of dat om op tijd te komen op trainingen en andere clubjes. Het thuiswerken gaat prima. Ik moet bekennen: het is quality time pur sang!”

‘Kom maar weer naar kantoor’

“Nu kreeg ik dus een mail van mijn leidinggevende: dat we weer naar kantoor kunnen komen. Alles is corona-proof gemaakt. Maar ik heb er helemaal geen zin in. Ik vind het heerlijk thuis! Ik wil gewoon bij mijn mannen blijven en zelf een beetje mijn werktijd indelen in plaats van 9 tot 5 in een bedompt kantoor zitten en mijn collega’s vanachter plexiglas-schermen te bekijken. Ik wil met mijn gezin lunchen in plaats van een broodje achter mijn bureau eten. Ik wil gewoon niet in een pand zitten, waar ramen gesloten blijven omdat er een of ander klimaatsysteem in dat kantoor zit dat van de rel raakt als er een zuchtje wind naar binnenkomt. Ik wil dat helemaal niet: ik wil gewoon thuisblijven! Ik zit erover te denken om me ziek te melden of iets te zeggen dat een van mijn kinderen snotterig is. Alles om dat kantoormoment maar even uit te stellen…”

– ‘ontaarde’ moeder W –

Lees ook:

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Foto door Wesley Souza via Pexels