En daar staat ze weer in een ‘huddle’, zo’n hippe, vergadering waarbij iedereen staat en waarin elke dag nieuwe ideeën worden ingebracht. Ook al probeert deze ontaarde moeder enthousiast mee te doen, in gedachten is ze heel ergens anders: thuis. In een nieuwe ‘Op de biechtstoel’ bekent een werkende moeder dat ze veel liever thuisblijfmoeder wil zijn.

Is het een taboe om er bewust voor te kiezen om thuisblijfmoeder te zijn? Volgens een moeder die afgelopen week naar Club van ontaarde moeders mailde wel.

“Ik heb een studie communicatie afgerond, maar ik voel me nu een beetje op een dood spoor zitten. Ik werk op een leuke redactie, maar ben onlangs gepasseerd voor een leidinggevende functie. Ze hebben gekozen voor een jongere dame. Ze werkt vijf dagen in de week in plaats van vier zoals ik. Nu is een beetje de spirit er bij mij uit en ik voel me steeds vaker ook schuldig naar huis toe. Ik heb twee kleine kinderen, dat vergt nogal wat energie en ik heb het gevoel dat ik veel van ze mis. De laatste weken, kijk ik een beetje met jaloezie naar thuisblijfmoeders op het schoolplein en in de buurt. Dat wil ik ook!”

In de vorige Op de biechtstoel: ‘Sinds ik naar de sportschool ga, ben ik alleen maar aangekomen

Kan ik zomaar thuisblijven?

“Ik hink op twee gedachten. Ik heb gestudeerd, altijd goede banen gehad… Kan ik nu zomaar thuis blijven? Als ik naar mijn twee kinderen kijk, denk ik ‘Doe niet zo moeilijk!’ en ook mijn man zegt dat ik moet doen waar ik me goed bij voel. Dus wat houdt me nu precies tegen?

Als ik naar mijn eigen vriendenkring kijk waar iedereen een goede baan heeft, wat vinden die ervan? Wordt mijn wereld niet te klein als ik dit doe? Kom ik wel aan de bak als ik weer aan de slag wil? Redden we het thuis op één salaris? Groeien mijn man en ik niet uit elkaar?”

Taboe?

“Als ik heel eerlijk ben: ik durf er niet voor te kiezen omdat ik bang ben voor wat anderen ervan vinden. Ik heb het idee dat het toch wel een beetje een taboe is als je altijd als carrièrevrouw wordt gezien en je kiest er ineens voor om thuis te blijven. Maar is dat wel zo?

Ik ben heel benieuwd hoe anderen het hebben gedaan die er bewust voor hebben gekozen om thuisblijfmoeder te zijn.”

NB: je mag er wat van vinden, maar we branden elkaar hier niet af…

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Foto Benjamin Manley via Unsplash