Laden

Op de biechtstoel: ‘Heerlijk in pyjama het nieuwe jaar in!’

pyjama

Ga je naar een feestje, vier je het bij vrienden of familie of pak je oud & nieuw eens heel anders aan? ‘Ontaarde’ moeder Mathilde kiest voor het laatste: “Ik heb er zin in: in pyjama het nieuwe jaar in!”

“Als gescheiden moeder is het altijd een gedoe met de feestdagen: eerste kerstdag hier, tweede kerstdag daar, de ene jaarwisseling hier en de andere weer daar…

Als mijn kinderen weg waren tijdens een feestdag voelde ik me altijd zo onthand, zo niet compleet. Door de jaren heen slijt dat ook wel, hoor. Ik plande alles vol met gezellige etentjes met vriendinnen of familie, maar sinds een paar jaar doe ik dat niet meer. Ik maak er een echte me-time-dag van.”

In pyjama naar vuurwerk kijken

“Twee jaar geleden deed ik het voor het eerst: een oud & nieuw in pyjama. Ik had het zo gehad met koortsachtig zoeken bij wie en met wie ik dit feest wilde vieren. En dan kwamen er altijd zo veel andere mensen die ik niet kende, aan wie ik dan weer werd gekoppeld en die ik dan een nieuwjaarszoen moest geven, terwijl ik daar helemaal geen zin in had. Dus nam ik me voor om er een echte dag voor mezelf van te maken. Ik ketste alle uitnodigingen voor feestjes en etentjes af, kocht lekkere dingen voor mezelf, ging heerlijk Netflixen en om 12 uur toen het vuurwerk afging, stond ik lekker in mijn pyjama voor het raam te kijken. Nog nooit zo’n ontspannen oud & nieuw gehad.”

Dit is MIJN dag

pyjama “Vorig jaar had ik de kids weer en was het samen reuze gezellig met andere bevriende ouders, ook leuk. Maar stiekem vind ik een pyjama-oud-&-nieuw veel leuker….Ik verheug me erop dat ik weer een hele dag me-time heb. Dit is mijn dag en die neemt niemand van me af!”

 

 

Lees ook:

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Foto’s: Gellinger via Pixabay en Rosie Kerr via Unsplash

Leave a Comment