Iedereen zegt het: “De beste wensen voor het nieuwe jaar”. Maar wat bedoelen ze daar dan precies mee? Kan het niet wat specifieker? Vraagt Jacky zich af.

jacky ontaarde moeder “Pfff, ik vind het zo loos klinken, dat “Beste wensen” dat iedereen maar roept als het nieuwe jaar is begonnen. Ik gun het jullie allemaal ook hoor, daar niet van. Maar ik vind het nu eenmaal fijner als het ‘gewoon’ wat duidelijker is. Dat ben je toch naar je kinderen toch ook? Ik bedoel: als je kind heel irritant zit te rammen op een pan, zeg je toch ook niet: “Gaat ‘ie lekker?” Wedden dat ‘ie dan doorgaat met dat geram, terwijl je eigenlijk bedoelde van “hou eens even op.”

Dus ik ben dan duidelijk: “Nu stoppen met die herrie!!!!””

Mijn beste wensen voor jullie

“Dus dat ben ik ook met mijn beste wensen voor jullie. Ik wens namelijk dat:

  • jullie heel veel me-time krijgen
  • jullie kinderen eindelijk eens rekening houden met jouw humeur
  • jullie elke avond getrakteerd worden op woorden als: “Mam, wat heb je lekker gekookt!”
  • jullie elke nacht kunnen doorslapen, omdat je kind uit zichzelf naar de wc gaat voordat het z’n bed onder piest, dat hij zelf drinken haalt, omdat ‘ie dorst heeft, dat hij ook wel weet dat ‘ie nog even moet liggen omdat de tijd met een 5 begint en ga zo maar door.
  • jullie ongestoord boodschappen kunnen doen zonder gezeur om snoep, chips, koek.
  • jullie urenlang met vriendinnen kunnen telefoneren, omdat je kind ziet dat je druk in gesprek bent en hij heel goed weet dat hij je dan NIET mag storen.
  • jullie geen geruzie hoeven te sussen tussen je bloedjes.
  • jullie eens vaker op tijd zijn, omdat niemand zich stoort aan labeltjes in zijn nek of naadjes in zijn sokken, die NU moeten worden verwijderd anders gaat ‘ie nukkig op de grond liggen en komt ‘ie daar ook niet meer vandaan…

Gelukkig nieuwjaar!”

Lees ook:

Foto: VisionPic .net via Pexels