Laden

Op de biechtstoel: ‘Waarom, waarom? Omdat mama ONGESTELD is!’

ongesteld

Helemaal gek wordt de moeder van deze ‘Op de biechtstoel’ van de waarom-vraag. Vooral als ze ongesteld is. Blijf dan maar eens vriendelijk tegen je nieuwsgierige kleuter…

“Ik kan wel zeggen dat ik een geduldige moeder ben. Ik vind het geen enkel probleem om mijn nieuwsgierige vierjarige van alles te beantwoorden als hij weer eens met een waarom-vraag komt. Leuke fase hoor, behalve… in de week voordat ik ongesteld moet worden.”

Gillend gek van dat gevraag!

“Ik kan steeds moeilijker het geduld opbrengen om serieus zijn vragen te beantwoorden. Sterker nog, ik word gillend gek van dat gevraag! Het lukt me nog net om opmerkingen als ‘Google het dan in vredesnaam’ of ‘Er is ook nog een vader die je kunt lastigvallen’ of ‘Denk je dat mama een wandelende encyclopedie is, ofzo?’ in te slikken. Weet hij veel dat ik in een gemoedstoestand is waarbij ik elke voorbijganger onderuit wil schoppen, omdat ik in een evil mood ben…”

‘Ik ben een draak als ik ongesteld ben’

“Ik voel me schuldig, maar die ene week ben ik gewoon een draak. Ik zie mijn kind naar me kijken, want die voelt instinctief dat er iets me is. En toch valt hij me dan lastig met vragen als: ‘Waarom doe je in pompoensoep ook wortels en appels?’, ‘Waarom doen jullie je slaapkamerdeur soms dicht en waarom andere keren niet?’, ‘Waarom mag ik niet nog een snoepje?’… en ga zo maar door.”

Kan ‘ie even uit?

“Ik ben er trots op dat hij zo nieuwsgierig is en dat hij interesse heeft in van alles. En ik lig soms ook helemaal in een deuk met zijn absurde vragen. Maar kan ‘ie een week in de maand even uit?”

Lees ook:

Foto: Mircea Iancu via Pixabay

Leave a Comment