Soms heb je even een momentje voor jezelf nodig. ‘Gewoon’ een paar minuutjes… Ik heb er zo mijn plekjes voor in huis, waar ik me soms heel eventjes terugtrek om weer tot mezelf te komen. En echt waar: daar word ik alleen maar een leukere moeder van! Misschien dat jij wat hebt aan deze tips?

In bad

Ik heb een gruwelijke hekel aan in bad zitten. Heb er niet echt de rust voor. Maar toch zit ik dus wel eens in bad. Een leeg bad. Badeendjes opzij, want ik kom eraan met een boek of een tijdschrift en een kopje thee en een paar kussens in mijn rug! Zit heerlijk. Deur op slot en genieten van misschien wel 10 minuutjes me time!

In het washok

Soms doe ik alsof ik gruwelijk druk in de weer ben met de was. Ik heb een ieniemienie washok waar ik het me dan even makkelijk maak. Vooral als de droger aan is, dan val ik bijna in slaap door die lekkere warmte die het aangeeft en door het geluid. Dat werkt echt heerlijk rustgevend.

Op de wc

Tja, wie zit er soms niet langer op de wc dan noodzakelijk is? Lekker boekje erbij en relaxen maar. De kids weten dat ze me dan niet mogen storen. Ik ben nu eenmaal zo’n drol die moeilijk toiletteert en dat heb ik dus rust om me heen nodig. Anders lukt het niet;-)

Een tip voor onderstaande moeder: een slot op de deur?

 

Mijn slaapkamer

Deze moet ik niet te vaak overdag doen, want dan val ik echt in slaap. Maar heel soms als ze dan toch zoet aan het spelen zijn, of als ik dat ‘enthousiaste’ speelgegil hoor dan trek ik me terug in mijn slaapkamer. Kussen over mijn hoofd en dan vijf minuten helemaal niets, althans dat hoop ik dan maar.

Want tja, die rust is soms maar schone schijn. Ze roepen allang tien(duizend) keer: ‘Mamáááá, Maham! Waar ben je?!’ Maar ik kies dan toch even voor mezelf… even geen mama… even opladen… Wat is mijn mantra ook alweer? O ja: ‘Negeer, negeer, negeer’. Het is maar voor een paar minuutjes en dan is mama er weer…

Welke plek is bij jouw favoriet om je even terug te trekken?

Lees ook:

 

Foto: Free images – Fleur Suijten