Laden

Op de Biechtstoel: ‘Sinds ik naar de sportschool ga, ben ik alleen maar aangekomen’

op de biechtstoel

Nu de zomervakantie nadert, ga ik toch altijd iets meer letten op wat ik allemaal naar binnenwerk en of ik wel genoeg beweeg. Want het voelt voor mij iets fijner als ik iets van mijn wintervet kwijt kan raken voordat ik me in een bikini hijs. Dat plan mislukt meestal, maar ik ben gelukkig niet de enige. In een nieuwe Op de biechtstoel vertelt een ‘ontaarde’ moeder waarom het bij haar nooit lukt om overtollige kilo’s kwijt te raken.

“Na drie kinderen, zijn de overtollige kilo’s blijven plakken. Maar niet dat ik me daar ongemakkelijk bij voelde, het hoorde er gewoon bij. Ik voelde me goed en had het behoorlijk druk met drie. Mijn man vond me nog altijd de mooiste (en nu nog steeds), dus ik zag niet zo veel reden om een of ander dieet te volgen. Voor lichaamsbeweging had ik geen tijd, want geloof me, drie kinderen houden je behoorlijk in beweging.”

Lees ook: ‘Moeders biechten hun grootste geheimen op – deel 2

Samen met een vriendin sporten

“Toch is het fijn om een klein beetje me-time te hebben, dus toen een vriendin voorstelde om samen naar de nieuwe sportschool in de buurt te gaan, was ik meteen voor. Een beetje meer bewegen kan nooit kwaad.

De sportschool zit bij een sportvereniging waarbij ook een voetbalclub en een honkbalvereniging horen. Om bij de sportschool te komen moet je door de kantine lopen. En dat is dus het probleem. In de kantine wordt alcohol geschonken… Negen van de tien keer gaan we eerst even bijkletsen met elkaar. En er zijn altijd wel anderen die we kennen uit de buurt. Heel gezellig! Eigenlijk veel te gezellig. Ik blijf veel te vaak in die kantine hangen, voordat we gaan sporten. Soms doen we zelfs een wijntje voordat we gaan sporten, totaal niet logisch, maar eentje kan toch geen kwaad? Soms doen we er twee, soms blijven we na het sporten ook nog even plakken en het komt eigenlijk steeds vaker voor dat er helemaal niets van het sporten komt.

Geloof het of niet, maar sinds ik naar de sportschool ga, ben ik zelfs aangekomen! Hoe verzin je het! Mijn man zegt dat het komt door het versterken van mijn spieren, want spieren zorgen ook voor gewichtstoename. Hij moest eens weten…”

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel

Leave a Comment