Heb jij dat ook? Dat je op site verhalen tegenkomt die misschien o zo herkenbaar zijn als moeder, maar die je echt niet durft op te biechten? Soms denk je ‘dit kan toch niet waar zijn?’ en een andere keer haal je opgelucht adem, want je bent blijkbaar niet de enige die dit heeft of voelt. Lees maar eens mee met de grootste geheimen die moeders online en vooral anoniem hebben opgebiecht.

“Ik kan niet wachten totdat mijn kinderen naar school zijn. Ik wil zo graag even alleen zijn. Zelfs mijn man kan ik dan niet om me heen verdragen.”

“Ik weet zeker dat mijn buren mij kunnen horen als ik tegen de kinderen schreeuw. Ik hoor het namelijk ook als zij het tegen die van hun doen.”

“Hoewel ik enorm van mijn kinderen houd en ik ze echt niet kan missen, zou ik het achteraf toch anders hebben gedaan en langer hebben gewacht voordat ik aan kinderen begon.”

“Iedereen zegt dat je van je kinderen moet genieten nu zo nog zo jong zijn, maar soms ben ik zó moe dat genieten alleen maar als extra werk aanvoelt.”

“Omdat ik even op mijn mobiel zat te kijken lette ik niet goed op mijn dochtertje. Ze wilde mijn kop koffie van de tafel duwen, die ik net had gemaakt. Ik was nog net op tijd om haar weg te trekken en te voorkomen dat ze die hete koffie over zich heen kreeg. Had er niet aan moeten denken dat ik later had gereageerd. Stomme telefoon ook. Ik zou ‘m eigenlijk vaker moeten wegleggen, maar dat lukt me niet.”

“Ik breng mijn baby wel eens naar mijn schoonmoeder onder het mom van dat ik nog voor een nacontrole naar mijn gynaecoloog moet, maar stiekem ga ik naar de schoonheidsspecialiste.”

“Vanochtend was ik zo gestrest om iedereen op tijd de deur uit te krijgen. Toen het allemaal niet zoals het moest, schreeuwde ik dat ik het haat om moeder te zijn en dat dat hun schuld was. Ik voelde me zo schuldig toen ze naar school waren. Tijdens de lunch heb ik mijn excuses aangeboden en ik hoop dat ze er maar niets aan overhouden.”

“Ik heb een keer in een luier geplast toen we onderweg waren. Ik wilde de baby niet wakker maken door een plaspauze te nemen.”

“Als mijn man weg is, dan mag mijn zoontje extra laat opblijven en dan eten we heel veel snoep en chips en spelen we tot laat in de avond Minecraft.”

 “Ik bewaar een voorraadje van mijn favoriete snacks in de lakenkast. Chocoladerepen, chips… Die eet ik als mijn kinderen aan het slapen zijn.”

“Soms zeg ik tegen mijn zoon dat hij allergisch is voor sommige producten, omdat ik mijn eten gewoon eens voor mezelf wil houden.”

“Als mijn man thuiskomt dan ga ik naar het toilet en doe er soms langer over dan nodig is. Alleen maar om hem ook eens alleen te laten met de kinderen.”

“Tot eind veertig was ik echt een knappe meid. Ik werd vaak nagefloten voor mijn lange haar. Nu ben ik 53 en gewoon… De stress heeft echt zijn tol geëist wat betreft mijn uiterlijk. Ik vind het verschrikkelijk om er zo ‘gewoon’ uit te zien.”

Lees ook:

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Foto: Paul Brunskill via Freeimages.com