Laden

Leuke verhaaltjes: ‘Waar is de broodtrommel gebleven?’

broodtrommel

Soms zie je het al helemaal voor je: je dochter gaat naar de tussenschoolse, pakt haar lunch uit haar tas. Maar hè?! Waar is nu die broodtrommel gebleven? Die had ze mama nog die ochtend zien vullen met lekkere boterhammen…

Het mysterie van de broodtrommel

“Donderdag gaat mijn dochter altijd naar de tussenschoolse en smeer ik haar boterhammen. Zo lief ben ik dan nog wel. Mijn zoon kijkt me jaloers aan, want hij is inmiddels op zo’n leeftijd dat hij het zelf mag/moet doen.

Mijn dochter laat me weten wat ze graag deze donderdag allemaal op haar bammetjes wil: smeerkaas en appelstroop. ‘En ook graag nog een maiswafel met smeerkaas, mam!’ Als ik haar broodtrommel heb gevuld, doe ik ook nog even snel mijn eigen lunchbox. Ik leg alles klaar op tafel en ga tandenpoetsen, haar doen etc. 

Tijdens de lunch geniet ik van mijn gekookte eitje en de rest van mijn lunch.
Om drie uur trilt mijn mobiel: een appje van mijn man: ‘Heb jij haar broodtrommel meegenomen?’ Ik kijk in mijn tas en oeps…haar broodtrommel! Hoe komt die nu in mijn tas? Ik heb ‘m toch op de plek neergelegd waar zij alles bewaart wat naar school moet worden meegenomen?

‘Heeft ze wel wat kunnen eten?’ app ik terug.
‘Wat ontbijtkoek en een paar cream crackers. Maar ze is schade nu aan het inhalen’, schrijft ‘ie terug.

Ik voel me schuldig en krijg van mijn collega’s te horen dat ik een echte ontaarde moeder ben.
‘Zeg maar sorry tegen haar’, bericht ik terug.
Mijn man appt terug: ‘Ze zegt: geeft niet.’
Gelukkig maar…”

– ‘Ontaarde’ moeder Chantal –

Gezien op de Facebookpagina

Deel jouw leuke verhaaltje

Heb je ook een mooi, grappig, ontroerend of herkenbaar kort verhaaltje van maximaal 200 woorden dat je graag met anderen wilt delen? Mail naar info@clubvanontaardemoeders.nl o.v.v. Leuke verhaaltjes of stuur een berichtje via de Facebookpagina.

Lees ook:

Leave a Comment