Niets erger dan dat je tipsy thuiskomt en de oppas blijft langer hangen dan je eigenlijk wilt. Ontaarde moeder Jacky kan er over meepraten.

jacky “Altijd handig een poule oppasmeiden/-jongens hebben. Als de een niet kan, dan kan de ander. Ik raad iedereen aan om een paar oppassen stand by te hebben. Tuurlijk heb je een paar favorieten en onze kinderen ook. Maar ja, die passen niet alleen bij ons op, die hebben nog een roedel adressen van ouders die er weleens op uit gaan. Tja, dan moet je soms dus genoegen nemen met die ene die wat minder favoriet is.”

Oppas die blijft plakken

“Zo hebben we er eentje die te lang blijft plakken als je thuiskomt. Natuurlijk wil ik weten of alles goed is gegaan en of iedereen zoet of lastig is geweest, maar na het betalen heb ik altijd iets van ‘Doei, lekker naar huis!’. Zeker als ik iets te veel wijn heb gedronken en/of te zwaar getafeld heb. Dan wil ik onderuit op de bank, knoop van mijn broek open en lekker zappen. Of als het echt gezellig is geweest, héél snel naar bed, omdat ik eigenlijk al spijt heb dat het iets te gezellig is geworden.”

Maar nee, zij blijft dan zitten en vertelt uitgebreid wat ze met de kids heeft gedaan, dat er een dobbelsteen op de grond viel en dat ‘ie niet plat viel maar dat ‘ie schuin tegen de stoelpoot aankwam waardoor ze zeer opnieuw moesten gooien. Dat ze bij verstoppertje spelen een van de kids niet kon vinden, dat ze daar, daar, daar, daar en o ja, ook nog daar had gezocht en dat ze ‘m uiteindelijk in de kledingkast vond. Dat ze morgen weer gaat wandelen met haar vriend, want ze zijn zulke wandelfanaten. Ze hebben al daar, daar, daar, daar en o ja daar gewandeld en bla bla bla.

Lodderige ogen

Ik kijk haar met mijn lodderige ogen aan. Ziet ze nou echt niet dat ik toeter ben? Dat ik nauwelijks in ga op haar verhalen, dat ik het misschien niet eens goed weet wat ze nu vertelt, omdat ik hondsmoe ben en de wijn niet meer zo prettig aanvoelt in mijn maag als een uur geleden. Ik geef haar haar geld, een duidelijk afrondend signaal lijkt me en kijk haar met mijn tipsy ogen weg. En toch blijft ze nog uren (nou ja, het voelde als uren, was maar 10 minuten) hangen voordat ze eindelijk haar jas aantrekt en er vandoor gaat.

Ik vermoed dat ze het expres doet en dat ze dan morgen tijdens de wandeling met haar vriend helemaal dubbel ligt over weer zo’n zatte ouder die doet alsof ze helemaal helder is.

Ach, weet je: boeien! Ik heb een leuk uitje gehad.”

Lees ook:

Foto door Elizaveta Dushechkina via Pexels