Laden

Even testen: pannenkoeken/poffertjes versieren met gekleurde poedersuiker

poedersuiker

Deze week is het Nationale Pannenkoekendag, dus hét moment om eens wat nieuws uit te proberen op de pannenkoeken (of poffertjes): Poeder Pret. Vrolijk gekleurde poedersuiker die de boel op zo’n baksel opfleurt. En met mij heb ik een mede-ontaarde-moeder-tester met gevonden: Elles en haar gezin. Hup aan de slag!

Vrijdag 22 maart is het Nationale Pannenkoekdag en laat dat nu een van de P’s zijn die favoriet is bij heel veel gezinnen. Je kunt ze op allerlei manieren nog lekkerder maken. En dat doen we deze keer met Leentjes Poeder Pret.

Elles: ‘Zelfs de postbode was enthousiast!’

poedersuikerEen tijdje geleden las ik een oproepje op Facebook: ‘Wie wil er Poeder Pret testen?’ En wij werden uitgekozen! Ons gezin bestaat uit vader, moeder, zoon van 10, dochter van 4 en zoon van 3. Vooral onze jongste is echt dól op poedersuiker, dus dit is echt iets voor ons! Hij eet het liefst overal poedersuiker op: op ál zijn boterhammen, beschuitjes, crackers, uiteraard als er pannenkoeken op het menu staan op ál zijn pannenkoeken, op poffertjes en zelfs door zijn yoghurt of vla. Een echt poedersuikermonster! Ik was dan ook blij dat wij Poeder Pret mochten testen.

Het pakje werd bezorgd en zelfs de postbode was enthousiast. “Zo, er kan weer versierd worden!” zei hij met een big smile op zijn gezicht…

Meteen dezelfde avond heb ik pannenkoeken gebakken en kon het testen gaan beginnen. De kinderen waren blij verrast. De kleuren vonden ze vrolijk en natuurlijk moest iedere kleur uitgebreid gestrooid en geproefd worden. Ze vonden het heerlijk! Op alle pannenkoeken moesten alle kleuren, dus toen we uitgegeten waren, was de poedersuiker wel al voor de helft op… Er zit helaas lang niet zoveel in het busje als in een bus ‘gewone’, witte poedersuiker. Dat vind ik wel een nadeel.

Waar ik dan wel weer heel blij van werd, is dat de poedersuiker uitsluitend natuurlijke kleurstoffen bevat! Geen chemische toevoegingen dus, puur natuur. Betrekkelijk gezond en dit kan ik dus zonder schuldgevoel op tafel zetten.

Chantal: ‘Alle kleuren smaken lekker en hetzelfde!’

poedersuikerOm eerlijk te zijn: ik ben een stroopeter en dan het liefst op poffertjes of een lekkere dikke kaaspannenkoek. Maar ik ben niet wereldvreemd, dus iets anders uitproberen is ook leuk. De kinderen staan er ook voor open. De jongste is gek op poffertjes, de oudste op pannenkoeken.
Eerst gaan we de boel eens vanaf een bord proberen. Hoe dat gaat: we strooien wat op het bord en likken het er vervolgens vanaf. We beginnen met oranje, dan met blauw, vervolgens met geel en sluiten af met roze. De stemming is unaniem: alle kleuren smaken lekker en hetzelfde!

Op de een of andere manier had ik in mijn hoofd bedacht dat het verschillende smaken zouden zijn. Oranje doet denken aan sinaasappels, geel aan citroen, roze aan aardbeien en blauw aan smurfenijs of iets dergelijks. Maar nee, het smaakt gewoon naar poedersuiker, maar dan iets minder zoet. Daar moeten we een beetje aan wennen, want eigenlijk zijn we behoorlijke zoetekauwen.

Dan is het tijd om het op een pannenkoek en in mijn dochters geval, poffertjes (want lust geen pannenkoeken: wat is in hemelsnaam het verschil, denk ik dan) uit te proberen. Zoonlief bedankt al voordat we eraan beginnen. Hij wil gewoon wat ‘ie altijd heeft: pannenkoeken met chocopasta.

Maakt niet uit, wij gaan lekker verder. Het leuke is dat je er je creativiteit mee kwijt kan met al die kleurtjes. We maken er beiden iets prachtigs van en dan: aanvallen maar! Lekker hoor! Je wordt vrolijk van al die kleurtjes en toch wel fijn om te weten dat er geen chemische toevoegingen in Poeder Pret zit. Word ik als ontaarde moeder stiekem nog vrolijker van!

Lees ook:

Leave a Comment