Laden

5 x dit doen ontaarde moeders met Poeder Pret

Poeder Pret

Poedersuiker is ook maar zo…poedersuiker. Dat kan toch veel leuker, gezelliger én kleurrijker! Ooit poedersuiker in vrolijke kleuren als roze, geel, oranje en blauw gezien? Nee? Het bestaat! En wist je dat je met deze suiker heel veel leuke en vooral ontaarde-moeder-dingen kunt doen? Lees maar:

Ik weet niet waarom, maar als ik poedersuiker zie, word ik altijd een beetje baldadig. Het stuift alle kanten op, je zit helemaal onder en het is zo lekker om je vinger erin te duwen en af te likken. Het nodigt uit om er lekker mee te kliederen. Alleen… witte poeder is eigenlijk zó saai… Gelukkig is er nu iets veel kleurrijkers op de markt. En wat kun je daar leuke dingen mee doen!

1. Pannenkoeken, poffertjes, wafels, oliebollen

Met Leentjes Poeder Pret wordt kliederen nog veel leuker! Maar laten we rustig beginnen… Poeder Pret is natuurlijk in eerste instantie bedoeld voor het bestrooien van lekkere dingen, zoals pannenkoeken, poffertjes, wafels, oliebollen, appelflappen etc.. Niet alleen omdat deze dingen er nog lekkerder van worden, maar ook omdat ze er dan een stuk feestelijker uitzien, vanwege de leuke kleuren. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe je het erop strooit. Misschien wil je slechts een kleur, of misschien ga je wel all the way met alle kleuren. Misschien doe je er een beetje op, of misschien ben je een lekkere zoetekauw en gaat er zo hoppekee, een hele berg op. In ieder geval: eet smakelijk!

2. Letters schrijven

Wil het maar niet lukken met je kleuter of groep 3’er om mooie letters en cijfers te schrijven? Maak er iets leuks van! Strooi een berg Poeder Pret op de eettafel en schrijf in de suiker de mooiste letters en cijfers. Wedden dat het dan ineens heel goed gaat met letters en cijfers schrijven?
En vind je het zonde om de suiker weg te gooien na het schrijven? Zorg dat je kleine zijn handen goed heeft gewassen, en dat de tafel goed is schoongemaakt. Doe er desnoods iets van papier of plastic onder. Dan kun je de poeder weer teruggooien in het potje;-)

Oproep: wil je ook in de weer met Poeder Pret?

Testers gezocht! Ben jij benieuwd naar Leentjes Poeder Pret? En zou je het samen met je kind(eren) willen uitproberen? Dat komt mooi uit! Wil je het samen met mij testen en kun je een beetje leuk schrijven? Meld je voor 23 februari aan als tester via chantal@clubvanontaardemoeders.nl o.v.v. ‘Suikertester’. Vergeet niet een foto van jezelf toe te voegen en laat even weten waarom je deel uit wilt maken van het Club van ontaarde moeders-testteam!

3. Colour run

Hilarisch voor feestjes en partijtjes: een colour run. Iedereen in oude kleding, heel veel Poeder Pret inslaan, een parcours uitzetten, en op een paar punten van het parcours een bepaalde kleur Poeder Pret over de hardlopers gooien. Lachen, gieren, brullen!

4. Bord schoon likken

Nog zo’n leuk spelletje voor feesten en partijen: strooi poeder op wat bordjes. De eerste die zijn bord schoon heeft gelikt is de grote winnaar!

5. Guilty pleasure

Zorg dat je alleen bent, pak een pot Poeder Pret, installeer je op de bank, zet je favoriete serie/film op, zet de doos poeder aan de mond en genieten maar! Zo slecht voor je tanden en lijn, maar o zo’n lekkere guilty pleasure!

Heb je na het lezen van dit artikel al meteen zin om Poeder Pret uit te proberen? Het is verkrijgbaar bij diverse supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo en Deen.

Leave a Comment