Laden

5x waarom speelgoed met geluid verschrikkelijk is

speelgoed met geluid

Speelgoed in felle kleuren met knopjes die, als je erop drukt, vreselijke deuntjes laten horen. Kinderen zijn er dol op, maar er zijn genoeg ouders die speelgoed met geluid verschrikkelijk vinden.

Ik geef toe: ik heb me er wel schuldig aan gemaakt om speelgoed met geluid zelf (!) te kopen en cadeau te geven aan mijn kinderen: iets voor aan de box, iets voor aan de kinderwagen, een loopkarretje, een loopauto. Maar achteraf gezien: waarom hebben we dat in hemelsnaam gedaan!?!

Bij de tweede waren we er wel klaar mee. We werden gek van die klassieke deuntjes omgezet in hoge, mierzoete geluidjes. Hup de deur uit met die onzin! Maar ja, dan zijn er verjaardagen… Vooral familieleden hebben er een handje van om dit gevreesde speelgoed te geven. Dus mijn tweede kreeg een schattig stoeltje dat de ‘mooiste’ deuntjes liet horen als je erop ging zitten.

Hartverzakking

Dat ding heeft me ooit nog eens een hartverzakking bezorgd toen het naast mijn bed stond. Ik was die nacht alleen, manlief was naar een beurs in het buitenland. Het was twee uur ’s nachts toen dat leuke stoeltje ineens een deuntje liet horen en te knipperen met lichtjes. Je begrijpt: ik zat rechtop in bed en heb de hele nacht geen oog meer dichtgedaan.

Ook ‘ontaarde’ moeder Renée had een soortgelijke ervaring: “Zit je rustig op de bank een kop thee te drinken, nadat je je peuter naar bed hebt gebracht, begint er ineens vanuit het niets een stuk speelgoed te zingen. Ik vind kinderspeelgoed maar eng!”

Waarom is speelgoed met geluid verschrikkelijk

Maar er zijn meer redenen, waarom speelgoed met geluid verschrikkelijk is:

  1. Het doet pijn aan je oren
  2. Je kunt negen van de tien keer het volume niet regelen
  3. Je hoort continue hetzelfde deuntje, en als je boft, hoogstens drie verschillende deuntjes
  4. Zoals gezegd eerder genoemd door ervaringsdeskundigen: het kan ineens zomaar zonder reden, zonder dat iemand dat ding überhaupt heeft aangeraakt, een liedje afspelen.
  5. Je krijgt het alleen van mensen die denken dat ze lollig zijn, familie zijn of (hoogstwaarschijnlijk) een grondige hekel aan je hebben.

Wat kun je doen tegen speelgoed met geluid?

In een eerder artikel liet ik al een video zien van ‘ontaarde’ moeder Deva van Mylifesuckers.com waarin ze oplossingen geeft om minder last te hebben van speelgoed met geluid. Dus nog even in de herhaling:

Lees ook:

Leave a Comment