1 april is natuurlijk dé dag om een ontaarde grap uit te halen bij je kinderen. En jullie kunnen er wat van! Ik heb jullie leukste 1 april-grappen op een rijtje gezet. Lekker lachen!

Winkel-grappen

Mariska: “Toen mijn zoon 9 was gaf ik hem een euro en stuurde hem naar de bakker voor een zakje moederkoeken. De dame achter de toonbank had het niet meer en klapte dubbel van het lachen. Mijn man en ik stonden ook buiten te stikken van het lachen. Volgens mij vergeet hij dat zijn hele leven niet meer.”

Linda: “Mijn dochter naar de supermarkt gestuurd voor groene paprikapoeder. Het winkelpersoneel heeft meegezocht;-)”

Coraline: “Ik heb mijn oudste twee ooit eens naar de dierenwinkel gestuurd om een drinkbakje te halen voor de goudvissen. Tot op de dag van vandaag is dit een verboden onderwerp.”

Iets lekkers…

Sylvia: “Lekkere paaseitjes!”

1 april

Ingrid: “Groene cakejes bakken (en laten opeten) en dan later het recept laten slingeren waarop staat dat er gemalen kikkers in zitten.”

Renate: “Ooit van ontbijtkoek een drol gekleid en die naast het potje van de jongste gelegd. Daarna de oudste geroepen, ‘drol’ opgepakt en in zijn bijzijn mijn vingers afgelikt. Zijn blik was er een uit duizenden.”

Joke: “Het avondeten van je kids in (natuurlijke) kleurstof koken en gewoon je pannen op tafel zetten. En dan stug volhouden dat er niets aan de hand is: dat de bloemkool wit is en de aardappelen geel, terwijl ze overduidelijk blauw en paars zijn.”

Overige briljante 1 april-grappen

Angelique: “Vanmorgen mijn kinderen gevraagd of ze lekker geslapen hebben. ‘Ja’ zeiden ze.
Jullie waren zeker moe?
‘Neuh, viel wel mee, hoezo?’
Nou, jullie hebben de hele dag doorgeslapen. Het is al 2 april… Die koppies terwijl ze stonden na te denken.
‘Nee toch, mama?’
Jawel, kijk maar op de kalender… Toen ze ernaartoe liepen: 1 april!”

Ilona: “Ik had mijn zoon van 14 jaar wijsgemaakt dat er een klein groepje leerlingen die er dit jaar met de pet naar gooiden op school, in kleine groepjes les krijgen de komende vijf weken. Hij heeft zijn leraren een bericht gestuurd dat hij het er niet mee eens is.”

Aaltje: ‘Oeps! De tv is stuk!’ (Het geheim: zoek op YouTube naar tv stuk):

1 april

Daniella: “Ik had mijn 8-jarige zoon verteld dat de volgende dag (1 april) in het plaatselijke café in ons dorp gratis bier werd geschonken aan de jeugd om ze kennis te laten maken met alcohol. Hij moest me beloven niet meer dan twee of drie biertjes te nemen…

De volgende dag ging mijn zoon, met zijn stiekem opgetrommelde vriendjes en zijn kleine broer naar dat café. Hij bestelde tien bier voor zichzelf en zijn aanhang. De barman vroeg of hij helemaal besodemieterd was. Mijn zoon heeft er nog steeds spijt van dat hij iet thuisgekomen is met ‘Nou, die barman bleef maar tappen, joh mam!’ Ik was er dan echt even heengegaan om te vragen of ze daar helemaal besodemieterd zijn!”

Esther: “Onze zoon heeft kippen. Ik heb een keer op 1 april de eieren goud geverfd en teruggelegd in het nest.”

Ken je deze 1 april grap nog?

Lees ook:

Ook kinderen kunnen behoorlijk ontaarde dingen doen!
Brieven van je kind: ‘Je bent een slegte moeder!’

Foto: Alexa via Pixabay