Heb je dat ook weleens? Dat je je in een juichstemming bent, omdat je kind eindelijk iets kan, wat soms best wat moeite heeft gekost? En laten we duidelijk zijn: dat was niet alleen doorbijten voor je kind, maar zeker ook voor jou. Dat is wel even een sticker waard. En hier ook weer: dat geldt niet alleen voor je kind, maar ook voor jou. Wat was ik blij toen ik iets tegenkwam wat heel toepasselijk is voor jawel, zowel voor je kind als voor jou: Het Juichboek van Ivy & Oliver. Wil je ‘m winnen? Dat kan!

“Mam, ik heb poepie gedaan!” Ach, zo blij was ze dat ze ’t niet in haar broek had gedaan. Ze trok me mee naar binnen en daar prijkte een soort van afgebroken boomstam naast het spoor waar de Thomas de Treintjes van mijn oudere zoon reden. Hij keek me half kokhalzend aan, terwijl mijn dochter juichte: “Poepie, poepie!”

Haar potje stond er een halve meter vandaan…

Juichstemming

Maar goed, gelukkig was er tenminste een iemand van ons in een juichstemming. Mijn zoon vluchtte de camping op, mijn man naar het zwembad, mijn dochter voelde alleen maar euforie en ik was gedwongen om die dikke drol uit onze luxueuze glamour safaritent te verwijderen… Dat was dus poging nummer 1 om haar van de luiers af te krijgen. Een gedenkwaardig moment tijdens onze vakantie.

Soort van kalender

Gelukkig lukte het een paar weken later thuis wel met een soort van stickerkalender waar ik nu nog van over mijn nek ga als ik eraan denk: bij elk plasje of poepje kon je dan een plassticker op plakken die er ook uitzag als een plasje, of een poepje.

Bij mijn oudere zoon hadden we zelf een A4’tje in elkaar geflanst waarop hij stickers mocht plakken als hij OP ’t potje of IN de wc zijn behoefte had gedaan (en niet op de trap, op de drempel van de deur, want net te laat, de bank, het badkamermatje, het tapijt van oma en opa etc.).

Even juichen, want er is Het Juichboek

juichboekWaarom is er niet iets wat leuk is om te bestickeren als je kind iets heeft geleerd? Iets wat zowel een kind als de ouder in een juichstemming brengt? En toen werd ik geattendeerd op Het Juichboek van Ivy & Oliver Hoe toepasselijk die titel! Waarom was die er nog niet toen mijn kids van alles en nog wat moesten leren? Ik denk dat het een stuk makkelijker, maar vooral leuker was geweest om ze van de luier naar de wc te krijgen. Want het ziet er grappig uit, is van stevig materiaal, én wat ik nog veel belangrijker vind (tja, je bent een ontaarde moeder of niet): ook ouders kunnen een sticker krijgen van hun kind omdat ze hen iets belangrijks hebben aangeleerd! Want, hallo: dat gaat niet bepaald over een nacht ijs dat gedoe om uit die luiers te komen! Mogen we daar ook een pluim en een beetje dankbaarheid voor krijgen?

Er zijn natuurlijk héél veel dingen die je je spruit wilt leren naast het naar het potje/toilet gaan, die behoorlijk wat inspanning en stress opleveren. Denk maar eens aan tandenpoetsen, in hun eigen bed slapen, hun bord leegeten, veters strikken of hun eigen rommel opruimen. Ook daar kun je met Het Juichboek mee aan de slag gaan. Als het eenmaal onder de knie is bij je kleine, hoef je zo’n stikkerblad niet bij het oud-papier te gooien. Nee, want je kunt er echt een herinneringenboek van maken. Bij elk doel dat is bereikt, kun je een leuke anekdote schrijven. Leuk voor later. Had ik dus ook kunnen doen met die afgebroken boomstam in de glamour safaritent…

Wat wordt het leven makkelijk gemaakt!

pictoplannerEcht handig Het Juichboek en jij kunt ‘m winnen. Samen met de Pictoplanner van Ivy & Oliver. Dat is dan weer handig voor je kind: weet ‘ie tenminste waar ‘ie aan toe is elke dag. Is trouwens ook handig voor jou als je hoorndol wordt van al die vragen als: ‘Maham, wat gaan we doen?’, ‘Mama, waar gaan we heen?’, ‘Mammie, wanneer gaan we dat doen waar we heen gaan?’. Kun je gewoon naar de Pictoplanner wijzen, waar je met magnetische dagbladen en een uitgebreide pictoset de activiteiten van een dag kunt aangeven.

Wat wordt het leven van een ontaarde moeder toch makkelijk gemaakt! Mag ik even juichen?

Win Het Juichboek en de Pictoplanner

juichboekOm Het Juichboek en de Pictoplanner te winnen, mail je naar winactie@clubvanontaardemoeders.nl o.v.v. Juichen. Laat je adresgegevens weten, zodat ik weet waar de prijs naartoe kan worden verstuurd. En als je nog een leuke anekdote vertelt over hoe jij je kind uit de luiers hebt gekregen, graag!

Deze prijsvraag loopt tot 1 december 2018.

 

zodat de prijs naar je kan worden verstuurd.

De prijsvraag loopt tot 17 november 2018.

 

Voorwaarden

  • Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Jouw gegevens worden niet doorverkocht aan derden. Wel wordt je e-mailadres bewaard voor (toekomstige) leuke aanbiedingen of nieuwsbrieven.
  • Deelnemers moeten in Nederland wonen.
  • Deelnemers moeten ouder zijn dan 18 jaar.
  • Mochten er onduidelijkheden zijn over de prijsvraag of over de uitslag van een prijsvraag dan beslist de Club van Ontaarde Moeders wat er gaat gebeuren.
  • Zie meer in het privacybeleid.

 

 

 

 

Foto’s: Konstantin Planinski via Unsplash en Ivy & Oliver