Laden

Voor volgend jaar is dit dé tip om in de kerststemming te komen

kerststemming

Kerstboom: check, kerstballen: check, kerstverlichting: check, kerstcadeaus: check. Nou, het komt niet vaak voor, maar ik heb bijna alles op tijd geregeld voor de kerst. Alleen die kerststemming was nog even ver te zoeken…

Waarom: nou ja, stress… Van heel veel vooral niet leuke dingen tegelijkertijd. Ga ik niet al te veel woorden aan vuil maken. Dat heb je weleens en daar kom je ook als ontaarde moeder helaas niet onderuit.

The Christmas Show

Maar goed, het is bijna Kerstmis en dan snak je toch ook wel naar gezelligheid. Al het praktische voor Kerstmis had ik zowaar bijna helemaal geregeld, maar mijn stemming was allesbehalve kerst, totdat mijn dochter iets vroeg wat hoog op haar wensenlijstje stond: naar The Christmas Show gaan.
Dus hup vooruit: kaartjes in huis gehaald en gaan!

Zelfs de ergste kersthater vindt dit leuk

En wat doet dat je goed! Ik denk dat zelf de ergste kersthater met een glimlach uit de show komt. Want het is een waar spektakel, waar alles uit de kast wordt gehaald. Werkelijk een schitterend decor, met mooie effecten, vuurwerk, een mooi verhaal, lekkere interactie met het publiek, maar vooral: de zang en het acteerwerk van (luizenmoeder) Ilse Warringa, Esmée van Kampen en Celinde Schoenmaker, en de lekkere op-het-randje-grappen van Carlo Boszhard zorgden ervoor dat dat die (stress- en zorgen)steen op mijn maag voor even helemaal verdween. Niet te geloven: ik kwam eindelijk in een kerststemming!

Mijn dochter was helemaal in haar nopjes, mijn man, die musicals haat, was zelfs onder de indruk en had zich vermaakt. En mijn puberzoon … ach nou ja, dat is een puber😉.

Winnares Ellen

Ook winnares Ellen en haar gezin hadden er enorm veel zin in: “De kids zijn zelfs de avond ervoor vrijwillig op tijd naar bed gegaan. Tijdens het tandenpoetsen werden er al volop kerstliedjes gezongen. We hebben er een heel gezellig dagje uit van gemaakt!

Bij aankomst zagen we allemaal verkleedde prinsesjes en vrolijk zingende kinderen om ons heen. De gedachte “O, o, dat zal een lange wachtrij zijn bij binnenkomst” kwam even bij me op. Kids verzamelen en goed bij me houden dan maar… Niets was minder waar! Er was amper een rij en we konden zo naar binnen! Bij binnenkomst was er een grote hal. We hingen onze jassen op en toen mocht er gekozen worden… eerst schaatsen óf eerst met de kerstman op de foto? Gelukkig waren we ruim op tijd, we hebben beide kunnen doen. Ook hier weer geweldige sfeer! Alles op en top kerst.”

Het begint!

“Toen was het bijna tijd om te beginnen… op zoek naar de plaatsen… en het aftellen kon beginnen! O wat nu? Het aftellen stopte? Huh? Oke, opnieuw aftellen, spanning was nu nog groter en daar begon het…. een mooie show. Mooie kostuums, gezang, veel grapjes voor jong en oud, de arrenslee die hoog een rondje vloog, een mooi oud verhaal met een eigentijdse twist verteld door Carlo Boshard. Sommige stukjes waren op het podium niet goed zichtbaar, maar goed te zien om de twee grote schermen. Erg leuk dat de mensen in de zaal bij de show werden betrokken werden. Het werd zo echt een verhaal voor en van ons allemaal. Al met al een super leuk begin van de kerst!”

Volgend jaar weer!

Alles bij elkaar, was het dus een gezellige familie-happening die de kerststemming er goed in brengt. Volgend jaar weer en dan hoop ik dat we meer kaarten kunnen weggeven om veel meer ontaarde moeders en hun gezin in de kerststemming te brengen!

Lees ook:

 

Leave a Comment