Om een beetje structuur in het huishouden te krijgen, hebben we een aantal regels opgesteld in huis, maar nu zie ik soms (veel te vaak) weleens wat door de vingers, maar tijdens zulke mooie dagen als de laatste tijd en vooral tijdens vakanties laten we de regels lekker links liggen. Ach, wat voelt dat fijn (en bevrijdend)!

Hebben jullie dat ook? Dat door al die mooie zonnige dagen je een beetje vakantiegevoel krijgt? Ik geniet er enorm van en de kinderen ook. Want tijdens de vakantie laten, ben ik een soft wat betreft onze regels in huis en daar word ik eigenlijk heel ontspannen van. Of komt dat nu door het weer? Maar goed, dit zijn de regels die ik tijdens de zomerse dagen laat voor wat ze zijn…

Lees ook ‘Op de biechtstoel: ik lap soms ‘onze’ regels aan mijn laars

Een keer per week een ijsje

In het weekend is er altijd ijs bij ons na het eten, dus 1, nou misschien 2, keer per week is het genieten. En als ze vaker ijs willen, dan zuigen ze maar op een ijsklontje.
Maar als het warm is, doen we dat compleet anders. We moeten een beetje afkoelen toch? Ook mama, vooral mama, anders wordt ze chagrijnig! Weet je wat? Het is gewoon elke dag ijsjesdag! Heerlijk!

Op tijd naar bed

We wonen in een nogal kinderrijke buurt, dus zodra het mooi weer is, wordt er flink buiten gespeeld: het liefst na het eten en dan zo lang mogelijk. Nu kun je je natuurlijk aan hun vaste bedtijd houden, want ja ik weet het, ze hebben hun slaap nodig en als ze tekort komen, zit je de volgende dag met de gebakken peren… Maar als ze telkens uit het raam hangen om naar vriendjes en vriendinnetje te roepen die nog wel voor de deur spelen, of telkens naar beneden komen omdat ze niet kunnen slapen door het gegil van buiten spelende kinderen, dan laat ik ze liever nog even een half uurtje langer op en buiten spelen. Komen ze lekker moe binnen en dan hup onder de douche voor dat rozige gevoel en vallen ze binnen de kortste keren als een blok in slaap.

Geen zand in huis!

Ik erger me er dood aan als de halve zandbak verspreid in huis ligt, maar tijdens zomerse dagen kan het me geen barst schelen. Is het net alsof we elke dag van het strand komen. Dus who cares! (Kun je wel even de kruimeldief pakken om het zand uit mama’s slaapkamer te zuigen? Dank je!)

Broek aan! (en waar zijn je sokken nu weer?)

Kinderen beschouwen kleding soms als een dwangbuis, het liefst lopen ze zonder rond, en als het dan toch moet, dan liever zonder broek en sokken, die van mij dan. Met slecht weer is dat heel vervelend, want dan wordt het aankleedritueel gemiddeld zo’n 10.000 keer herhaald. Vooral bij haast, kun je me dan behoorlijk op de kast krijgen.
In de zomer…. Whatever! Ik loop het liefst zelf ook in mijn onderbroek rond, want soms is het hier in huis niet te harden met die warmte. (nu maar hopen dat die griezelige buurman dit stukje niet leest).

Heb jij nog regels die je vooral tijdens warme zomerdagen aan je laars lapt?