Laden

Lifehacks van ontaarde moeders

lifehacks

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met wat lifehacks wordt het drukke gezinsleven een stuk minder ingewikkeld. En je bent geen ‘ontaarde’ moeder als de life hacks net even anders zijn dan die je op andere sites kunt vinden.

Lifehack #1 van ‘ontaarde’ moeder Joyce: ‘Even snel drogen’

lifehacks

Dit zonnige weer moet je optimaal benutten. Dus als je een half uur voordat de turnles van je dochter begint erachter komt dat haar pakje nog kleddernat is, dan föhn je het een beetje om het vervolgens in een loeihete auto te laten drogen.

 

 

 

Lifehack #2 van ‘ontaarde’ moeder Marlous: ‘Lekkere afveger’

lifehacks

“Als je geen doekje voorhanden hebt dan gebruik je toch gewoon een maandverbandje!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is ook een geweldige lifehack: ‘Verhaal achter de foto: dé truc om in een winkelwagentje te blijven zitten

Lifehack #3 van ‘ontaarde’ moeder Lydia: de perfecte maatbeker

lifehacks

Het flesje van je kind is ideaal als maatbeker. Dus ook als je kind die dingen is ontgroeid: niet weggooien, altijd handig in de keuken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lifehack #4 van ‘ontaarde’ moeder Romy: luxe ontbijtje

lifehacks

Tijdens warme dagen gaat het wat sneller dan normaal: groene, wollige vlekken op het brood. Als je er dan achter komt dat je weinig andere dingen als ontbijt kunt serveren, en de kinderen bloedchagrijnig worden, omdat er echt wat in moet, geen paniek! Gelukkig zijn de meeste supermarkten heel vroeg open, dus hup, een rondje langs de schappen. Wedden dat ze nog nooit zo’n heerlijk parkeerplaats-picknick-ontbijtje hebben gehad?

 

 

 

 

 

 

Lifehack #5 van ‘ontaarde’ moeder Dominique: multifunctionele luierplakstrip

lifehacks

Als je kind midden in zijn zindelijkheidstraining zit, het liefst de hele dag zonder luier loopt, maar hij wel hier en daar een plasje in huis achterlaat en jij het een beetje zat om die troep om te ruimen, dan is het tijd om maatregelen te nemen. Zo kun je ervoor zorgen dat een luier er moeilijker afgaat door de plakstrip van de luier zelf achter op zijn rug te plakken. Hè hè, eindelijk even rust!

 

 

 

 

 

 

Lifehack #6 van ‘ontaarde’ moeder Ilonka: regenjas

lifehacks

Stel dat het keihard regent en je hebt maar een regencape, maar die heeft je ene kind al aan: wat doe je dan? Twee gaten in een vuilniszak knippen et voilá: een regencape voor je andere kind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lifehack #7 van ‘ontaarde’ moeder Cheraine: zonnehoedje

lifehacks

De felle zon laat zich wel heel vaak zien de laatste tijd. Dat zijn we niet echt gewend in dit kikkerlandje dus een zonnehoedje en zonnebril zijn snel vergeten. Gelukkig is dit ook een oplossing: een waterlelieblad.

 

 

 

 

Lifehack #8 van ‘ontaarde’ moeder Anne Mieke: oppasservice

lifehacks

Als je ene kind zwemles heeft en je hebt geen zin om de hele tijd achter je andere (zwemdiplomaloze) kind aan te rennen, dan zijn er gelukkig van die handige kluisjes als oppas;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij ook een ‘ontaarde’ lifehack? Laat het hieronder, op de Facebook-pagina of via info@clubvanontaardemoeders.nl weten.

Leave a Comment