Laden

Op de biechtstoel: ‘Ik lap soms ‘onze’ regels aan mijn laars

Op de biechtstoel regels

Opvoeden doe je samen, althans als je een partner hebt en dan moet je het ook nog eens met elkaar eens worden. Daar ligt soms wel de crux, want iedereen is natuurlijk anders opgevoed ook al is dat misschien met dezelfde normen en waarden. Deze ‘ontaarde’ moeder bekent dat ze soms echt geen zin heeft om zich aan de regels te houden die ze samen met haar partner voor de kinderen heeft opgesteld.

“Soms voel ik me echt een slappe hap als ik me met mijn partner vergelijk. Hij lijkt altijd wel alles onder controle te hebben en de kinderen dus meestal ook. Komt omdat ‘ie zich altijd zo netjes aan de regels houdt, denk ik. Het moet allemaal zo correct en zo, zo…pffff. Ik word er eerlijk gezegd een beetje kriegelig van.”

Eerder in Op de biechtstoel: ‘Mijn kinderen mogen 1x jaar een snipperdag opnemen

Loslaten

“Ik ben meer van het loslaten, komt toch wel goed. En ik zie aan de kinderen dat ze dat heus wel aankunnen als ik de teugels een beetje laat vieren. Ze maken er geen misbruik van. Denk ik…
Zo vind ik rommel dus helemaal niet erg. Ik heb wel wat beters te doen om telkens de rotzooi van iedereen maar op te ruimen. Zodra hij thuiskomt van werk dan zie ik zijn blik al door onze soms ontzettende rommelige woonkamer gaan. Dan zijn mijn (administratieve) stapeltjes hem een doorn in het oog. Net zoals de jas van mijn dochter die ze vergeten is op te hangen (die ze eigenlijk meteen hoort op te hangen als ze thuiskomt), de schoenen van mijn zoon die halverwege de woonkamer liggen (die hij eigenlijk in de schoenenkast hoort op te bergen) en de vieze borden, messen en glazen op het aanrecht (die ze eigenlijk na gebruik in de afwasmachine moeten doen), omdat ze na school nog even iets snels voor zichzelf hebben gemaakt voordat ze weer naar buiten stormden.”

Schermtijd

“En schermtijd, ben ik ook zo’n slechte in. Ik ben daar eigenlijk misschien wel te los is. Ik zit zelf ook veel te vaak op mijn mobiel te turen. En hij doet dat ook, vind ik zelf, dus waarom mogen die kinderen dan ook niet iets meer (in plaats van dat halve uurtje per dag)? Als ze er genoeg van hebben, leggen ze dat scherm toch wel weer opzij. Ze spelen genoeg buiten, spreken vaak genoeg af, doen hun huiswerk trouw, dus hoe lekker is het na een week school om op vrijdagmiddag nog even te chillen op het scherm?”

Gezeik

Als mijn partner het door heeft dat ik de teugels teveel laat vieren, dan krijg ik gezeik. Niet echt veel, maar gewoon irritant. Gezeur: alsof hij de vrouw in huis is en ik de man, zal ik maar zeggen. Dus soms doe ik dingen stiekem, zoals na school toch even tv kijken met de kids, of een lekkere vette hap maken als lunch. Ook al geniet ik ervan om dingen dan even op mijn manier te doen, toch voelt het ook een beetje triest, dat je dit voor je partner en vader van je kinderen stiekem moet doen…Ook al zijn het van die kleine dingen.”

Hoe zit dat bij jullie: doe jij soms de dingen ook anders dan je eigenlijk met je partner/man hebt afgesproken?

NB: je mag er wat van vinden, maar we branden elkaar hier niet af…

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebook-pagina.

Foto: Facebook/Where the Eff is My Handbook

Comments ( 4 )

 • yfke

  ik herken hier veel in.
  Soms heb je dat gewoon even nodig.
  Even de kids in chillstand en jij ook
  Nu zijn ze hier groter en hebben eigen agenda’s maar toen ze jonger waren vond ik het soms wel prima dat ze even tv keken zodat ik even kon ontspannen.
  En manlief maar denken dat ze de hele dag buiten hadden gespeeld.
  En ik hier thuis veel gepoetst had.
  (is nu nog wel eens anders hou ik t niet vol!)
  Tegen de tijd dat pa thuis kwam alles uit en spelen maar!!(hihihi)
  No problem iedereen happy!

 • Dianne

  Hier is het andersom. Van papa mag meer. Het heeft zelfs een naam gekregen, ‘papadag, de dag dat alles mag’. Maar ik vind het prima. Wel leuk zelfs. Het gaat soms best ver met kliederen en rommel maar als ik uit mijn werk kom is het meestal semi opgeruimd dus dat is top. En het gniffelen van mijn meisje van bijna 4 als ze onder het avondeten vertellen wat ze gedaan hebben is om te smelten.

 • Monique

  Echt zo herkenbaar. Vooral de schoolvakanties waren heerlijk chaotisch maar super relaxed. Ik ben op een gegeven moment alleen met de kids gaan kamperen, omdat hij zich ook ging irriteren aan het ontspannen gedrag in de zomervakantie. Te veel op de tenen lopen op niks af. Hierdoor heeft hij heel veel gemist en de kids kregen toch wel een hekel aan zijn gezeur. Probeer langzaam dat soort activiteiten te delen. Voordat je het weet ben je 25 jaar verder en wordt hij zuur om alles. Al die irritaties gaat aan jullie beide vreten. Helaas ervaring mee. Veel ontspanning in de voorjaarsvakantie toegewenst! 🤗

 • Mina

  Ja hoor. Heel herkenbaar. Ik lap zo ook wel de regels van mijn man of van ons aan me laars. Zo lap ik ook me eigen regels aan me laars.
  Een paar maanden terug realiseerde ik me dat ik zo veel moet van mezelf. En het is bijna onmogelijk om dat bij te houden in een normaal tempo zonder er aan onderdoor te gaan. Heb mezelf dus heel snel aangeleerd dat het niet erg is dat het huis een bende is, de was niet opgevouwen word en dat er niks mis mee is om Thuisbezorgd als meest bezochte pagina te hebben. Ik vind het wel goed zo. Aanmodderen moet ook kunnen. 🙂

Leave a Comment