Stel: na een vervelende scheiding besluit je je weer te wagen aan het daten. Je maakt een profiel aan op een datingssite of -app. Zet je dan op je profiel dat je kinderen hebt? Deze anonieme ‘ontaarde’ moeder doet dat niet…

“Ik weet: het klinkt egoïstisch, maar ik wil dat nu ook even zijn. Na jarenlang in een relatie te hebben vastgezeten die me vooral geestelijk meer kwaad dan goed heeft gedaan, ben ík nu even belangrijk. En dan heb ik het op het gebied van daten. Ik wil even flierefluiten, genieten van de aandacht en ik denk dat dat het beste kan als ik mijn vier kinderen niet noem op mijn onlinedatingsprofiel. Ik denk dat dat mannen afschrikt.”

‘Niet op zoek naar serieuze relatie’

“Ik ben op dit moment ook helemaal niet op zoek naar een serieuze nieuwe relatie. Ik wil nu even de schade inhalen van de afgelopen miserabele jaren. En begrijp me niet verkeerd: mijn kinderen zijn echt alles voor me, maar dit is even van mama, van mezelf…”

Opbiechten?

“Totdat een vriendin laatste tegen me zei: ‘Wat als er nu wel een prins op het witte paard tussen al je dates zit en je wilt verder met hem? Wanneer ga je dan opbiechten dat je moeder bent?’ Tja, dat zette me wel even aan het denken. Toch kan ik me niet voorstellen dat ik in die situatie terechtkom. Ik selecteer namelijk mannen die ook niet serieus op zoek zijn.”

Even uitrazen

Ik wil gewoon even uitrazen. Die periode gaat heus wel voorbij. Voorlopig ben ik even ‘de zorgeloze, ongebonden vrouw die van een avontuurtje houd’, althans… op zo’n online datingsapp. In het echte leven ben ik de zorgzame (soms ontaarde) alleen staande moeder van vier die echt het beste met haar kinderen voorheeft.”

Lees ook:

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Beeld: Markus Winkler via Unsplash