Het zal je maar gebeuren dat je vlak voor de lockdown een lot koopt bij de sigarenboer waar je eigenlijk nooit komt en je valt behoorlijk in de prijzen! “Ik kocht een lot met geld van mijn eigen bankrekening en eentje met geld van de gezamenlijke rekening.” Driemaal raden met welk lot ik de loterij heb gewonnen…”

“Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet en dat vind ik eigenlijk nog wel het ergste: het is puur een luxe probleem en toch krijg ik er enorme stress van. Ik sta op een kruising en dat doe ik al heel lang, maar door dit winnende lot is de stap zoveel makkelijker geworden. En toch…ik durf de stap niet te nemen. Maar laat ik maar bij het begin beginnen, want dit is een zo’n bizar verhaal.”

Van mijn eigen geld gekocht

“Vlak voor de lockdown kocht ik een lot bij een sigarenboer waar ik echt nooit kom. Ik bedacht me ineens dat ik nog loten wilden kopen, want die was ik vergeten bij de supermarkt. Ik kocht dus een lot en dacht: ‘Ik koop er ook een van mijn eigen rekening’. Doe ik echt nóóit, maar dit was een ingeving. Stel je voor dat ik daarmee in de prijzen viel, zou ik dan de sprong durven te wagen?”

Slechte relatie

“Ik zit al heel lang niet lekker in mijn relatie. We modderen maar wat aan, leven langs elkaar heen, zelfs nu in lockdown en we boven op elkaars lip zitten. We doen ons eigen ding en hebben weinig interesse in elkaar. We zijn al vaker bij een relatietherapeut geweest om de boel te fixen. Het ging dan een tijdje goed, maar al snel vervielen we in onze oude gewoontes. Onze kinderen zijn al tieners en gaan ook steeds meer hun eigen gang. Ik heb steeds vaker het gevoel: ‘Dit wil ik niet meer’. Deze relatie beter maken, voelt als trekken aan een dood paard. Toch houdt me steeds iets tegen: hoe ga ik het in godsnaam financieel redden in mijn eentje? Met mijn parttime baantje red ik het niet volgens mij. Ik ben al een tijdje druk bezig om iets te vinden met meer uur, maar op mijn leeftijd liggen de banen niet voor het oprapen. Als ik dus ergens geld vandaag kan toveren, dan zou de stap om uit deze relatie te stappen een stuk makkelijker worden.”

Weg naar vrijheid

“En nu heb ik dus geld, veel geld. Ik heb een enorm bedrag gewonnen met het lot dat ik van mijn eigen geld heb gekocht. Volgende week heb ik een gesprek met zo’n financieel begeleider van die loterij om over mijn nieuwe financiële situatie te praten. En mijn vriend en vader van mijn kinderen weet van niets. Ik voel me schuldig naar hem toe, maar ik zie het als mijn weg naar vrijheid. Voordat ik te vroeg ga juichen, wil ik eerst met die financiële man het erover hebben. Misschien ben ik wel verplicht om dit geld met mijn vriend te delen, ook al zijn we niet getrouwd. Maar misschien mag ik het allemaal wel zelf houden? Ik heb géén idee. Totdat ik meer weet, doe ik thuis alsof er niets aan de hand is, maar wat voelt dit ongelooflijk dubbel en ook een beetje gemeen. En wat een stress! Dit verzin je toch niet zo’n verhaal!”

NB: je mag er wat van vinden, maar we branden elkaar hier niet af…

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Lees ook:

Beeld: Alexas via Pixabay