Je bent jong, je hebt drie jonge kinderen, hebt ervoor gekozen om thuisblijfmoeder te zijn en dan kom je er stomtoevallig achter dat je man, de vader van je kinderen, waarschijnlijk verliefd is op een ander. Het overkwam deze ‘ontaarde’ moeder en ze heeft dringend advies nodig.

“Ik zag een paar maanden geleden een kaart uit zijn werktas steken. Toen ik het van iets dichterbij bekeek, stond er een tekst op waardoor ik de grond onder mijn voeten weg voelde zakken. De boodschap was wel duidelijk: ‘Uit het diepst van mijn hart wil ik je laten weten dat ik je sws ga missen. En weet dat ik elke dag aan je zal denken…’

‘Wie is deze vrouw?’

“Ik kreeg een hartverzakking. Wat was dit? En wie is deze vrouw? Natuurlijk ging ik verhaal halen bij mijn man, maar hij wimpelde het af. Volgens mijn man was het een collega die nog niet zo lang geleden was bevallen. Allemaal heel onschuldig. Maar dat is dus niet zo. Ik ben erachter gekomen dat ze ook getrouwd is en drie kinderen heeft. Ze is bovendien een stuk ouder dan ik. Ik heb mijn man gevraagd afstand van haar te houden, maar ik heb het idee dat ze dat niet doen. Mijn man en ik hebben hier nu al maanden ruzie over en ik weet niet zo goed wat ik moet doen.”

Financieel afhankelijk

Ik heb een opleiding als doktersassistent, maar ik heb ervoor gekozen om thuisblijfmoeder te zijn voor onze drie kinderen. Mijn man heeft een goede baan bij een bank en we wonen prachtig. Hem verlaten vind ik moeilijk, want ik ben financieel afhankelijk van hem. Ik vind ook dat ik aan mijn kinderen moet denken. Ik vind het zo’n moeilijke situatie. Ik ben zo benieuwd of er andere ‘ontaarde’ moeders zijn die zich in dezelfde positie bevinden of hebben bevonden. Wat moet ik doen?’

Wat vind jij?

Herken je jezelf hierin en wil je graag advies geven? Reageer hieronder of op de Facebookpagina. Mailen naar info@clubvanontaardemoeders.nl kan ook. Dan wordt je reactie doorgestuurd naar deze desperate ontaarde moeder.

Lees ook:

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Beeld:  Pexels via Pixabay