Laden

Op de biechtstoel: ‘Ik denk dat hij verliefd is op een ander’

verliefd op een ander

Je bent jong, je hebt drie jonge kinderen, hebt ervoor gekozen om thuisblijfmoeder te zijn en dan kom je er stomtoevallig achter dat je man, de vader van je kinderen, waarschijnlijk verliefd is op een ander. Het overkwam deze ‘ontaarde’ moeder en ze heeft dringend advies nodig.

“Ik zag een paar maanden geleden een kaart uit zijn werktas steken. Toen ik het van iets dichterbij bekeek, stond er een tekst op waardoor ik de grond onder mijn voeten weg voelde zakken. De boodschap was wel duidelijk: ‘Uit het diepst van mijn hart wil ik je laten weten dat ik je sws ga missen. En weet dat ik elke dag aan je zal denken…’

‘Wie is deze vrouw?’

“Ik kreeg een hartverzakking. Wat was dit? En wie is deze vrouw? Natuurlijk ging ik verhaal halen bij mijn man, maar hij wimpelde het af. Volgens mijn man was het een collega die nog niet zo lang geleden was bevallen. Allemaal heel onschuldig. Maar dat is dus niet zo. Ik ben erachter gekomen dat ze ook getrouwd is en drie kinderen heeft. Ze is bovendien een stuk ouder dan ik. Ik heb mijn man gevraagd afstand van haar te houden, maar ik heb het idee dat ze dat niet doen. Mijn man en ik hebben hier nu al maanden ruzie over en ik weet niet zo goed wat ik moet doen.”

Financieel afhankelijk

Ik heb een opleiding als doktersassistent, maar ik heb ervoor gekozen om thuisblijfmoeder te zijn voor onze drie kinderen. Mijn man heeft een goede baan bij een bank en we wonen prachtig. Hem verlaten vind ik moeilijk, want ik ben financieel afhankelijk van hem. Ik vind ook dat ik aan mijn kinderen moet denken. Ik vind het zo’n moeilijke situatie. Ik ben zo benieuwd of er andere ‘ontaarde’ moeders zijn die zich in dezelfde positie bevinden of hebben bevonden. Wat moet ik doen?’

Wat vind jij?

Herken je jezelf hierin en wil je graag advies geven? Reageer hieronder of op de Facebookpagina. Mailen naar info@clubvanontaardemoeders.nl kan ook. Dan wordt je reactie doorgestuurd naar deze desperate ontaarde moeder.

Lees ook:

Op de biechtstoel

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebookpagina. Wie weet wordt jouw (anonieme) biecht geplaatst in de rubriek ‘Op de biechtstoel‘.

Beeld:  Pexels via Pixabay

Comments ( 4 )

 • Yv

  Ga na of jr nog van hem houd dan is relatietherapie nog een optie. Als je alleen vanwege financiën bij hem blijft ga je nooit meer gelukkig worden en daar is het leven te kort voor. Je kunt het echt ook alleen. Als thuisblijfmoeder heb je ook ervaring opgedaan in het managen en regelen. Er is een tekort aan doktersassistenten dus pak je beroep weer op. Uit elkaar gaan brengt je ook weer goede dingen. Het blijft eng maar je kunt het!

 • Bibi

  Helaas heb ik in het zelfde schuitje gezeten. Alleen was hij openlijk verliefd zonder er bij stil te staan. Ik was boos … heel boos ! Maar ik heb het laten gaan en her afgewacht. Boos was ik … ondanks afhankelijk van mijn man had ik wel dat gevoel ‘hier heb ik geen macht over’ ik heb het los gelaten. Je kan er niets aan doen aan gevoelens… hoe rot, naar en verdrietig dit is. Dit is iets wat hij zelf moet ondervinden en uitzoeken. Heel machteloos maar , boos, huilen of gillen heeft geen zin en duwt ze vaak verder weg. Heel nuchter tegen mijn man geweest … daar is hij uit eindelijk van geschrokken dat ik niet vocht voor ons huwelijk. Heb gezegd ‘tegen een gevoel kan ik niet vechten’. Geloof me.. je red het wel !

 • Kirstin

  Lieve Ontaarde moeder,

  Wat een vreselijke situatie. Een schrale troost, maar je bent niet alleen. Een jaar geleden zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan omdat hij een affaire had met een collega. Inmiddels heb ik in mijn netwerk meer jonge moeders leren kennen in soortgelijke situaties. Als je behoefte hebt om je verhaal te delen met iemand die enigzins weet wat je doormaakt, mag je altijd contact zoeken.

 • Nina

  Wat moeilijk, vooral omdat je man niet eerlijk is. Ik snap dat je je afhankelijk voelt maar dat is nooit een reden om er in te blijven. Zoek opties voor je zelf, want hoe “goed” je het ook hebt, je verdient het om geliefd te zijn. Probeer eens te kijken wat je opties zijn, kan je weer gaan werken, waar heb je recht op enz. Dan voel je je vast gesterkt en kan je stappen ondernemen.

  Je kan je man dan voor een verdrongen feit stellen, je werkt aan onze relatie en stopt met haar of ik ben weg. Nu klinkt het als of hij er mee weg komt omdat je geen mogelijkheden ziet.

  Ps voor je kinderen wil je ook niet blijven want die verdienen een moeder die 100% gelukkig is. Weggaan geeft ze alleen het goede voorbeeld, misschien niet direct maar wel op de lange termijn.

  Succes, sterkte en blijf vooral van je zelf en je kinderen houden!

Leave a Comment