Het blijkt wel dat veel ontaarde moeders liefhebber zijn van een goed glas wijn en dus een hele hoop ontaarde wijnverhalen hebben. Die moet ik met jullie delen! Echt om te gieren!

‘Ontaarde’ moeder Ellen: ‘Door-de-grond-zak-moment’

“Mijn dochter gaat voor het eerst bij een vriendje spelen. Spannend voor haar, maar stiekem ook voor mij. Met de moeder van het vriendje afgesproken dat ik er eerst even bij blijf en daarna weg ga. Prima afgesproken…
Of ik koffie wilde, vroeg die moeder. Waarop mijn dochter direct antwoordde: ‘Nee, mijn moeder drinkt alleen maar wijn!’ Je begrijpt: een door-de-grond-zak-moment…”

‘Ontaarde’ moeder Karin: ‘Moederdag-ontbijt’

“Het is bijna Moederdag en op de peuterspeelzaal vraagt de juf de kinderen wat moeder graag wil hebben bij het Moederdag-ontbijt.
De kinderen roepen van alles:
Een croissantje,
Sap,
Beschuit,
Eitje,
Cadeautje..
En mijn dochter vult feilloos aan:
‘En wijn! Mijn moeder drinkt het liefste wijn bij haar ontbijt!’
De juf heeft me er nog maanden mee gepest…”

‘Ontaarde’ moeder Linda: ‘Even stoppen langs de snelweg’

“Mijn meest ontaarde wijnmoment is helaas nog niet zo lang geleden. Mijn man en ik hadden een bedrijfsfeestje van het werk van mijn man. De wijn die ze schonken was zo ranzig dat ik er maar van bleef drinken, want ja, op den duur proef je niet meer dat hij vies is.
Ons zoontje sliep gelukkig bij opa en oma. Opa die zo lief was om ons te brengen en weer te halen, moest onderweg op de snelweg stoppen, omdat deze mama al die gore wijn eruit spuugde.

Dit was voor mij echt een ontaard moment. Voelde me zo rot en schuldig ten opzichte van mijn zoontje. Een moeder die langs de weg staat over te geven. Vreselijk…”

‘Ontaarde’ moeder Esther: ‘Koken met alcohol’

“Mijn kinderen vinden vis gestoofd in witte wijn heerlijk. Dus toen ik een keer hachee had gemaakt en ze dat niet wilden, heb ik maar gezegd dat het biersaus is (want gesmoord met bruin bier). Zo ben ik erachter gekomen dat ze alles eten waar drank in zit. Nu lusten ze ook mosselen, bolognesesaus, groentestoof met port en ga zo maar door. Best wel erg eigenlijk ;-)”

‘Ontaarde’ moeder O.: ‘Na de nachtdienst’

“Mijn ontaarde wijnmoment was toch wel in de ochtend maar wel na mijn nachtdienst. Voor mij een soort avond…
‘Mama, ontbijt je met wijn?!’”

‘Ontaarde’ moeder Erika: ‘Tijd voor wijn!’

“Het is een mooie woensdag in juli. De zon straalt en de kinderen zijn aan het spelen bij hun vriendjes, de kindjes van een goede vriendin.
Als ik even ga kijken hoe het gaat, nodigt mijn vriendin me uit om even te gaan zitten. Wel ja! Ik heb nog een hoop te doen, maar even pauze moet kunnen.
Voor we beiden gaan zitten, kruisen onze blikken elkaar… Het is zover! Mijn vriendin legt haar hand kort op mijn bovenarm en kijkt me vragend aan. We hoeven niets meer te zeggen. Ik knik bevestigend.

Nog geen vijf minuten later staan er twee grote glazen wijn op tafel. Een koele Sauvignon Blanc maakt onze dag perfect!
Het is 10:25 uur…”

Op de Facebookpagina

Hier nog even een van de meest succesvolle posts over wijn op de Facebookpagina, die van de fidget spinner voor moeders:

Heb jij nog gênante wijnmomenten? Deel ze hieronder of op de Facebookpagina!